Salı, Mayıs 7, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel‘Notalar Köylerde’ müzik dinletisi uzak okullarda

‘Notalar Köylerde’ müzik dinletisi uzak okullarda

İskenderun Gençlik Merkezi ile İskenderun Teknik Üniversitesi Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı öğrencilerinin ortaklaşa düzenlediği ‘Notalar Köylerde’ müzik dinletisi Cemal Güler Ortaokulunda gerçekleştirildi.

Arsuz’un Haymaseki Cemil Güler Ortaokulunda bir etkinlik düzenleyen İskenderun Gençlik Merkezi ile İTSE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı öğretim görevlisi Daryna Trofimova, öğrencileri Klasik Müziği kent merkezinden uzak okula taşıdılar.

İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin Köy okulunda okuyan, aralarında ilk defa canlı klasik müzikle tanışan, belki de hayatlarında ilk defa adını bile bilmedikleri müzik aletlerini gören çocukların müzik dinletisini şaşkınlıkla izlediklerini söyledi.

Bu organizasyonla müziğe ilgi duyan gençleri cesaretlendirdiklerini de ifade eden Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin “Kim bilir belki de müziğe âşık olan gençlerimize güzel bir dinleti sunduk. Müzikle kendini özgür hisseden öğrencilerimiz o gün eminim ki özgürlüklerine kavuştular. İlk durağımız olan Arsuz köy okuluna Gençlik Merkezimizi götürürken, Notaları da beraberinde götürdük. İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Türkay Dereli’ye, Darina Hocamıza ve gençlerimize ortaklaşa yürüttüğümüz proje için teşekkürlerimi sunuyorum’’ dedi.

Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı mini klasik müzik orkestrasında Yan flüt, Akordeon, Klarnet, Gitar eşliğinde çeşitli şarkıları seslendirilirken Arsuz’un Haymaseki Cemil Güler Ortaokulu öğrencileri de müzik dinletisini büyük bir merak ve ilgiyle takip etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER