Cuma, Mayıs 3, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiO Tarihe Dikkat!! İndirimli Tüm Puanlarınız Silinecek

O Tarihe Dikkat!! İndirimli Tüm Puanlarınız Silinecek

Marka kartlarında biriken indirimli puanlar için son gün 31 Aralık.. 31 Aralık tarihinden önce puanlarınızı kullanmazsanız, silinecek.

O Tarihe Dikkat!! İndirimli Tüm Puanlarınız Silinecek

Marka sahipleri, müşterilerine şimdiden kart bilgisi mesajları göndermeye başladı. Akaryakıt, giyim, kozmetik ve marketler gibi her alanda yaptığımız alışverişler bize indirim ve avantajlar sağlıyor. Yıl sonuna kadar bu indirimler kartımızda birikiyor ancak yeni yıl itibari ile hepsi siliniyor.

Puanlarınızı Kullanmazsınız Banka veya Markaya Kalacak

31 Aralık tarihine kadar kullanılmayan puanlar banka veya markaya devrediliyor.

Tüketici Kanunu’na göre satıcı ve sağlayıcıların tüketiciye verdiği hizmet hususunda tüketicinin bilgilendirilmesi şart .Ancak son 20 günlük zaman dilimine girilmesine rağmen kimi markalar müşterilerini puanları kullanmaları noktasında mesaj atarak bilgilendirirken çok sayıda marka, mağaza ve firma ise bu bilgilendirme yöntemine başvurmuyor.

Bilgilendirmede bulunan markalar ise kartlardaki puanların 31 Aralık 2019 itibariyle geçerliliğini yitireceğine dikkat çeken mesajlar atarak müşterilerine puanları harcayabilmek için markaya ait mağazalara davet ediyor.

Tüketicinin Kazandığı Puanlar Silinmemeli

Tüketiciyi Koruma Derneği Genel Başkanı Aziz Koçal, ‘’Çeşitli alışveriş merkezlerinde, akaryakıt istasyonlarında müşteri portföylerini artırmak sadık müşteri kitlesi oluşturmak ve vatandaşı alışverişe teşvik etmek için para yerine geçen puanlar veriliyor. Bu puanlar tüketicinin kazanılmış hakkıdır ve silinmemelidir. Onun için konu ile ilgili yasal düzenleme ivedi olarak yapılması gerekiyor.

Ayrıca markalar alışveriş merkezlerine tüketicilerin görüp ve okuyabilecekleri büyüklükte yazılı duyurular asmalıdır. Bilgilenme hakkı tüketicinin evrensel haklarında biridir. Bilgilendirme sorumluluğu kartı veren kuruluş olan banka ve firmalara aittir. Aksi taktirde tüketiciyi ekonomik zarara uğratmış olurlar.

Son güne kalıp ihtiyaç olmayan şeyler alınmamalıdır. Bazı kredi kartları ekstrelerinde biriken puanlar ile bunların son kullanma tarihine ait bilgiler yer alıyor. Tüketicilerin ekonomik kayıplarını önlemek için ekstrelerini mutlaka kontrol etmesi gerekiyor.” dedi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER