Cuma, Nisan 26, 2024
No menu items!
Ana SayfaSağlıkOBEZİTE CERRAHİSİ SONRASI ADIM ADIM POST BARİATRİK ESTETİK

OBEZİTE CERRAHİSİ SONRASI ADIM ADIM POST BARİATRİK ESTETİK

 

 

Obezite cerrahisi ile hedeflediğiniz kiloya ulaştınız; ancak yoğun kilo verme sonrası yaşadığınız deri sarkma problemi sizi mutsuz ediyorsa post bariatrik cerrahi ile hayal ettiğiniz vücut profiline birkaç adımda ulaşabilirsiniz. Karın germe, kol germe, popo kaldırma, meme büyütme ve meme dikleştirme gibi vücut şekillendirme ameliyatlarının uygulandığı post bariatrik cerrahi (post bariatric surgery) kişinin durumuna göre özel bir planlama ile gerçekleşir. Post bariatrik cerrahi ile istenmeyen ciddi deri sarkma sorunları giderilerek daha sıkı ve estetik bir vücut görünümü kazandırılır.

 

NEDEN POST BARİATRİK CERRAHİ?

Bariatrik cerrahi; yani obezite cerrahi sonrası hızlı kilo kaybına bağlı olarak vücutta istenmeyen ciddi deformasyonlar oluşabilir.  Hacim kaybı, deri sarkması, derinin genişlemesi hızlı ve büyük miktarda kilo verme sonrası görülen tipik sorunlardır. Bu deformasyonlar vücudun estetik görünümü bozarak kişiyi fiziksel olduğu kadar psikolojik olarak da rahatsız edebilir. İstediği kıyafeti giyememek, rahat hareket edememek, sürekli korse kullanmak, vücudunu beğenmemek, kıyafetlerle vücudu kamufle etmek gibi durumlar ilk bakışta basit sorunlar gibi görünse de birçok kişiyi özel ve sosyal yaşamında oldukça zorlayıp mutsuz edebilmektedir.

Post bariatrik estetik cerrahi bu anlamda önem kazanan bir vücut şekillendirme operasyonudur. Kişiye belki de yıllardır hayal ettiği ideal vücut görünümüne kavuşturan bir estetik sürecidir. Peki, post bariatrik cerrahi ne demek? Kilo verme sonrası sarkma gibi vücutta meydana gelen bu deformitelerin düzeltilmesi için uygulanan kombine estetik ameliyatlara post bariatrik cerrahi denilir.

 

OBEZİTE CERRAHİSİ SONRASI ESTETİK İÇİN NE KADAR BEKLEMELİ?

Obezite cerrahisi sonrası estetik operasyonlar aslında çoğu zaman kaçınılmaz bir durum olur. Post bariatrik cerrahinin ne zaman uygulanması gerektiği ise oldukça önemli bir konudur. Çünkü yapılan vücut şekillendirmenin başarısında post bariatrik cerrahisinin doğru bir zamanlama ile yapılmasının önemli bir rolü vardır. Bunun için obezite cerrahisi sonrası kişinin ideal kilosuna ulaşması ve kilo verme sürecinin 3-6 ay süreyle durağanlaşması; yani stabil hale gelmesi gerekir. Aksi takdirde erken bir post bariatrik cerrahi kilo verme devam ettiği için amacına ulaşamaz. Evet, yoğun bir kilo verdiniz ve bir an önce hayal ettiğiniz biçimli vücut hatlarına kavuşmak istiyorsunuz; ama bu bekleme süresinin hem sağlığınız hem de operasyonun kalıcılığı için çok önemli olduğunu unutmayın.

 

POST BARİATRİK HANGİ ESTETİK AMELİYATLARI KAPSAR?

Post bariatrik cerrahi birçok vücut şekillendirme ameliyatının kombine edildiği bir süreçtir. Bu süreçte temelde kişinin fiziksel deformiteleri ve öncelikleri göz önüne alınarak estetik cerrahi planlaması yapılır. Post bariatrik estetik sürecinde hangi bölgelere, nasıl bir müdahale sağlanacağı, hangi sıralamada olacağı gibi adımlar kişiye özel olarak belirlenir. Genel olarak uygulanan ameliyatlar; karın germe, kol germe, popo kaldırma, meme dikleştirme, bacak germe, sırt germedir. Post bariatrik cerrahide ameliyatlar belirli bir sıralama ile genelde aralarında 3-6 aylık bir süre olacak şekilde gerçekleşir. Tüm vücut şekillendirme ameliyatlarının kişinin sağlığı gereği tek bir seansta yapılması mümkün değildir. Her operasyon arasında iyileşme süresi bırakılarak 2-3 estetik ameliyat planı ile post bariatrik cerrahi süreci tamamlanır. Her bir ameliyat bir sonraki cerrahi göz önüne alınarak planlanır. Bu da vücut şekillendirme ameliyatlarında önemli bir noktadır.

Post bariatrik estetikte yapılan ameliyatlar klasik germe ameliyatları olarak görülse de; bu hastalarda aşırı bir deri sarkması olduğu için özel tekniklerin uygulanmasını gerektirir. Post bariatrik cerrahi operasyonları genel anestezi altında 3-5 saat aralığında gerçekleşir ve her operasyon sonrası 1-2 gün hastane yatışı gerekir. Post bariatrik estetik ameliyatları sonrası operasyonun türüne göre belirli bir süre korse kullanımı önerilir. Düzenli bir şekilde korse kullanımı vücut şekillenmesini desteklemek açısından önemlidir.

 

POST BARİATRİK CERRAHİDE ÖNEMLİ NOKTALAR

 

Post bariatrik cerrahi öncesi ve sonrası dönemde dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Ameliyat öncesi eğer rutin bir ilaç kullanımınız varsa hekiminiz tarafından düzenlenmesini istemelisiniz. Post bariatrik cerrahi öncesinde sigara kullanımı bırakılmalıdır. Sigara içmek hem operasyon hem de iyileşme sürecini etkileyen olumsuz bir durumdur.

Post bariatrik cerrahi planlamasındaki her operasyondan sonra 1 hafta kadar ev istirahati gereklidir. Bu dönemde hafif ağrılar ve operasyona bağlı şişlik ve morarmalar görülebilir. Kol germe, karın germe, meme dikleştirme hangi ameliyat uygulanmış olursa olsun operasyondan sonra ağır kaldırmamaya çalışın. Estetik ameliyatlar sonrası belirtilen şekilde düzenli bir şekilde korse kullanımı sağlanmalıdır. Spor, havuz, sauna, hamam gibi aktivitelere 1-2 ay süreyle ara vermeniz tavsiye edilir.

Post bariatrik cerrahi sonrası “iz kalma” durumu bu operasyonu yaptırmayı düşünen kişilerin merak ettiği konulardan biridir. Özel tekniklerle karın germe, kol germe, bacak germe, meme dikleştirme, popo kaldırma sağlanan alanlarda elbette kesi izleri olur. Ancak bu izler, estetik dikişlerdir ve cerrahi türüne göre vücutta kamufle edilerek görünmeyecek alanlara saklanır. Kişinin cilt kalitesine göre 6-12 ay sonra da daha belirsiz bir hal alır. Vücut şekillendirme sonrası sigara içmemek, güneşten korumak gibi kurallara dikkat edilirse bu süreç daha rahat atlatılacaktır.

 

POST BARİATRİK CERRAHİ FİYATLARI NEDİR?

Post bariatrik cerrahi fiyatları da sıklıkla sorulan bir sorudur. Obezite cerrahisi sonrası estetik ameliyatların türüne, sayısına göre post bariatrik cerrahi fiyatları da değişiklik gösterir. Bazı kişiler için kol germe, karın germe, meme dikleştirme operasyonları yeterli olurken; bazı hastalara popo kaldırma, sırt germe hatta yüz germe de yapılabilir. Öncelikle plastik ve estetik cerrah tarafından muayene ve inceleme sağlanır. Ardından istenilen vücut profiline ulaşmak için yapılması karar verilen operasyon kombinasyonları belirlenir ve buna göre post bariatrik cerrahi fiyatı iletilir. Post bariatrik cerrahi hakkında ayrıntılı bilgi almak için post bariatrik cerrahi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER