Cumartesi, Haziran 1, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayOcak Ayında Zam ve Refah Payı Verilmelidir

Ocak Ayında Zam ve Refah Payı Verilmelidir

Türkiye Kamu-Sen ve Türk sağlık Sen Hatay  İl Başkanı Hayri Şahin, Ocak ayında ek zam ve Refah payı verilmesi gerektiğini savundu.

Yaptığı basın açıklamasında, maaşların yoksulluk sınırının üstüne çıkarılması gerektiğini belirten ve

Kamu çalışanlarının sorunları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Hayri Şahin,  ocak ayında kamu çalışanlarına mutlaka ek zam ve refah payı verilmesini istediklerini kaydetti.

“Saygın İş Saygın Ücret” için mücadele ettiklerini kaydeden  Başkan Şahin,  maaşların yoksulluk sınırının üstüne çıkarılması gerektiğini belirtti.

Vergi diliminin %15’e sabitlenmesi, enflasyon farkının aylık verilmesi ve bayram ikramiyesi gibi ekonomik açıdan kamu çalışanlarına katkı verecek düzenlemelerinde hayata geçmesini istediklerini kaydetti.  3600 ek göstergede Türkiye Kamu-Sen’in hazırladığı taslak ve önerileri ile önemli bir mesafe kat edildiğini kaydeden Başkan Hayri Şahin, kapsam dışı bırakılan tüm kamu çalışanlarının da eklenmesi ile bu sorunun tamamen çözüleceğini ifade etti.

Sözleşmelilere kadro ile ilgili yasa tasarısını beklediklerini kaydeden Başkan Şahin,  kamuda farklı tüm istihdam modellerinde görev yapanlara kadro verilmesinin kırmızı çizgileri olduğunu belirti tüm çalışanlara kadro verilmeli.”

SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN TEK KALEM MAAŞ İSTİYORUZ

Sağlık çalışanlarının sorunları ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Hayri Şahin   Sağlık çalışanlarının ücretleri konusunda tek kalem maaşı ısrarla savunduklarını ve bunun sağlanması gerektiğini ifade etti. Böyle bir ücret modelinin adilce uygulanırsa çalışanların yaşadıkları sorunları çözeceğini belirterek, mağduriyetlerin sonlanacağını ifade etti.

Mevcuttaki sistemde taban ve teşvik ödemelerinin sağlık çalışanları için çok düşük kaldığını GİH, TH ve YH sınıfında görevli çalışanların alamadığını belirten  Başkan Şahin,  bu ödemelerin iyileştirilmesi ve kapsamının genişletilmesi gerektiğini  ifade etti.

Kamu ve sağlık çalışanları için olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Milleti içinde kırmızı çizgilerinin olduğunu belirten Başkan  Şahin,  “ Biz devlet ebed müddet diyenleriz. Bağımsız bir ülkemiz yoksa, bayrağımızı özgürce dalgalanmıyorsa sendikacılığında bir anlamının olmadığını düşünenleriz. Onun için devletimizin, Milletimizin, ordumuzu ve kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün karşısında olan herkesin karşısındayız” vurgusunu yaptı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER