Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelOdaTV Haber Müdürü Müyesser Yıldız Tutuklandı

OdaTV Haber Müdürü Müyesser Yıldız Tutuklandı

OdaTV Haber Müdürü Müyesser Yıldız Tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 8 Haziran’da “Siyasal ve askeri casusluk” soruşturması kapsamında gözaltına alınan OdaTV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ile astsubay E.B. çıkarıldıkları duruşmada tutuklanırken TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ise serbest bırakıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 8 Haziran’da gözaltına alınan gazeteciler TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ve OdaTV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ile astsubay E.B. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirilerek Terör Suçları Soruşturma Bürosundan sorumlu Başsavcıvekili Veysel Kaçmaz tarafından sorgulanmalarının ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Yıldız ve E.B, Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanırken, Dükel ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Müyesser Yıldız ve E.B., hakkında “kuvvetli suç şüphesi bulunması, delilleri karartma ihtimali ve kaçma şüphesi” nedeniyle tutuklama kararı verildiği öğrenildi.

Yıldız ve Dükel’in sorgusu sırasında kalabalık bir TEM ve çevik kuvvet ekibi yoğun güvenlik önlemi aldı.

Müyesser Yıldız’ın avukatı Erhan Tokatlı, tutuklama kararının ardından yaptığı açıklamada, Yıldız’a isnat edilen suçlamaya kanıt olarak iki haberin gösterildiğini belirtti. Tokatlı, Yıldız hakkında verilen kararın “Kim bu Hafter’le görüşen Türk komutanlar” ve “Libya’ya hangi komutan gitti… Yerine kim geldi” başlıklı iki haber nedeniyle alındığını vurguladı

Askeri,Siyaset,Adliye,Müyesser Yıldız

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER