Pazartesi, Mayıs 6, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelODTÜ’lü Sabah, alanında dünya birincisi

ODTÜ’lü Sabah, alanında dünya birincisi

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Elektrik ve Elektronik Mühendisliği programı öğretim üyesi Doç. Dr. Cumali Sabah metamalzeme başlığında dünyanın en çok yayın yapan araştırmacısı oldu.

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Elektrik ve Elektronik Mühendisliği programında öğretim üyesi ve Kalkanlı Teknoloji Vadisi’nden sorumlu Rektör Danışmanı olarak görev yapan Doç. Dr. Cumali Sabah, metamalzeme alanında dünyanın en çok yayın yapan araştırmacısı oldu.

iskenderun.org haber portalınızın da yazarı Sabah, bu ünvanı metamalzeme başlığında yayınlanan ve dünyanın en seçkin akademik indekslerinden Web of Science’da yer alan yayınları ile elde etti.

2012 yılından bu yana ODTÜ Kuzey Kıbrıs kadrosunda yer alan Doç. Dr. Cumali Sabah özellikle görünmezlik üzerine yoğunlaşan, metamalzeme başlıklı yayınlarıyla bu başlıkta dünyanın en çok yayın yapan araştırmacı unvanını elinde tutuyor.

Bilim dünyasında önemini her gün artıran metamalzeme oldukça yenilikçi ve rekabetçi bir alan. Doğadaki malzemelerde sahip olmayan özelliklere sahip olacak yapay malzemeler anlamına gelen metamalzemelerin geliştirilmesi için dünyanın önde gelen rekabetçi bilim insanları durmadan çalışıyor. Araştırmacılar yarattıkları yapay malzemelere doğal malzemelerde olmayan görünmezlik ya da radara yakalanmama gibi özellikler kazandırmak üzere araştırma yapıyor.

KIBRISTA KALKINMA DEVRIMI BAŞLATACAK

ODTÜ Kuzey Kıbrıs’ın adada teknoloji üretimi odaklı kalkınma devrimini başlatacağını söyleyen Sabah,” ODTÜ Kalkanlı Teknoloji Vadisi (KALTEV) projesinin ilk anından itibaren içinde yer alıyorum. ODTÜ’nün 60 yıllık araştırma-geliştirme birikimini Kuzey Kıbrıs’a, teknoloji üretimi ile kalkınma amacıyla taşıyacak KALTEV, bünyesinde araştırmacıları, girişimcileri, üniversite öğrencilerini ve yatırımcıları buluşturacak ve teknoloji üretimi ile büyüyen bir ekonominin tüm paydaşlarını bir arada buluşturacak bir çatı olarak tasarlandı.” dedi.

Doç. Dr. Sabah ODTÜ’lü olmak üretkenliği tetikliyor diyerek şunları söyledi:

“ Araştırma yapmak ve üretebilmek için kurumun maddi kaynakları ve manevi desteği çok önemli. ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü bilimsel araştırmalara büyük önem veren, akademisyenlerin üretkenliğini tetikleyen bir kurum. Bu desteğin araştırmalarımda büyük etkisi var. Temelleri 2017 yılında atılan ODTÜ Kalkanlı Teknoloji Vadisi ile de araştırma olanaklarımız başka bir boyuta taşındı ve bu sayede bu sonuca ulaştık. ODTÜ’nün 60 yıllık araştırma-geliştirme birikimi ile Kuzey Kıbrıs’ın ilk teknoloji vadisinin desteği bir araya gelmeseydi bu araştırmaları sonuçlandırmam kolay olmazdı.”

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Rektörü Prof. Dr. Baykal , bizim için gurur veren, şaşırtıcı olmayan bir sonuç diyerek şu açıklamayı yaptı:

“ODTÜ, Türkiye’nin en köklü araştırma-geliştirme kurumu. ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü de 12 yıldır bu geleneği Kuzey Kıbrıs’ta devam ettiriyor. Kalkanlı Teknoloji Vadisi girişimimizin araştırmacılarımızın olanaklarını geliştireceğinden emindik. Bunun sonuçlarını bu kadar hızlı ve etkileyici şekilde görmekten memnunuz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER