Perşembe, Mayıs 2, 2024
No menu items!
Ana SayfaEğitimOECD Pisa Direktörü; Türkiye'de Eğitim Yaratıcılıktan Uzak

OECD Pisa Direktörü; Türkiye’de Eğitim Yaratıcılıktan Uzak

OECD PİSA Direktörü Türkiye’de

PİSA Nedir?

PİSA Nedir?

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) bünyesinde bir proje olan PİSA (Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı) tüm dünyadaki 15 yaş grubu öğrencilerin aldıkları eğitimin bilgi ve beceriye dönüşüm oranını ölçen bir programdır.

PİSA Direktörü Türkiye’de

PİSA Direktörü Andreas Schleicher geçtiğimiz günlerde Bahçeşehir Üniversitesinde Türkiye’de Eğitim konulu bir seminere katıldı.Seminerde Türkiye eğitim sistemini değerlendiren PİSA Direktörü;Türkiye’de eğitim sisteminde çok değişiklik yapılmasının sürece zarar verdiğini belirtti.Ayrıca eğitimde kopyala yapıştır modelinin fayda sağlamayacağını dile getiren direktör,”Örneğin Finlandiya eğitim sistemi başarılı diye alıp onu her üklede kullanamazsınız sonuç getirmez” dedi.

PİSA Türkiye Sonuçları

Dünyanın geliştigi noktada bilgi ezberlemek yada bilgiye ulaşmanın artık yeterli olmadığını savunan uzman asıl önemli olanın bilgiyi kullanmak ve bilgi inşa etmek olduğunu ifade etti.

Pisa Direktörü iyi bir eğitim için ilk şartın iyi öğretmen olduğunu vurgulayarak,iyi sınıf yada okuldan ziyade iyi öğretmenler yetiştirilmeli tespitinde bulundu.

PİSA Türkiye Sonuçları

3 yılda bir yapılan PİSA ölçümlerinde Türkiye’nin sonuçlarının pek umut vaad eder olmadığını belirten PİSA Direktörü;Yıllar içinde gelişim kaydedilse de ülkemizdeki eğitim sisteminin ezbere dayalı olduğunu bu durumun da öğrencilerin gelecekteki üretim becerisine katkı sunmadığını belirtti.

PİSA Türkiye Sonuçları

Türkiye PİSA 2016 sonuçları ise şu şekilde;Türkiye, 64 ülke arasında 45. sırada yer alarak OECD ülkelerinin gerisinde kaldı. Matematikte 45’nci,okuduğunu anlama da 37’nci ve fen bilgisinde 41’nci oldu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER