Çarşamba, Mayıs 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiOğan Domuz Bağını Seçti

Oğan Domuz Bağını Seçti

 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ATA İttifakı’nın adayı olan Sinan Oğan, ikinci turda HÜDA PAR göndermesi yaparak ‘Domuz bağcılar’ dediği Cumhur İttifakı’nı destekleme kararı aldı. Oğan Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’den iki kere kovulmuş ve seçimlerin birinci turunda muhalif bir tavır sergilemişti.

Türkiye’de 14 Mayıs’ta düzenlenen Cumhurbaşkanlığı seçimleri ilk turda sonuçlanamadı. İkinci tura kalan seçimlerde yüzde 5 oy alan ATA İttifakı’nın adayı Sinan Oğan’ın oyları kritik bir hal aldı. 14 Mayıs öncesi “Terör örgütleri ile arasına mesafe koyamayan bize gelmesin. Ne domuz bağı, ne Kandil dağı” demişti. Oğan, bu sözlerine rağmen AKP listelerinden Hizbullah’ı terör örgütü olarak tanımayan HÜDA PAR’ı meclise sokan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a desteğini açıkladı. Oğan bu açıklamalarıyla ‘domuz bağcıları’nı seçmiş oldu.

“BEDAVADAN ORTAK OLMAYACAĞIZ” DEMİŞTİ

Sinan Oğan ikinci tur için pazarlık yapacağını belirtmişti. ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, seçimde ikinci tura kalamayacaklarını ama sonucunu belirleyeceklerini iddia ederek, “Tabii ki biz bedavadan ortak olmayacağız, bizim de bakanlıklar, cumhurbaşkanı yardımcılığı gibi taleplerimiz olacak” ifadesini kullanmıştı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER