Cumartesi, Mayıs 11, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunÖğrenci servis ücretini devlet ödesin

Öğrenci servis ücretini devlet ödesin

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, 6 Şubat depremlerinde en ağır hasarı olan yerlerden olan seçim bölgesinde öğrenci velilerinin taşımalı eğitim sebebiyle aylık 2 bin ila 3 bin 500 lira ödemek zorunda kaldığını ve idarecilere de 6 aylık tediyelerinin (ödeme) ödenmediğini açıkladı. Yıldırım Kara, “Bir an evvel hem Hatay’daki öğrencilerin tamamının servis hizmetlerinin devletçe karşılanmasını hem de idarecilere ödenmesi gereken aylık tediyelerin ve geçmiş dönem tediyelerin bir an evvel idarecilerimize ödenmesi konusunda taleplerimizi Hatay’dan yineliyoruz” dedi.

Nermin Yıldırım Kara, 6 Şubat depremlerinden ağır hasar alan Hatay’da öğrencilerin ve eğitimcilerin 1 yıldır devam eden sorunlarına dikkat çekti. Konuya ilişkin ANKA Haber Ajansı’na değerlendirme yapan Yıldırım Kara, şunları dile getirdi:

“HATAY’DAKİ ÖĞRENCİLERİN TAMAMININ SERVİS ÜCRETLERİNİ DEVLET KARŞILASIN, İDARECİLERİN GEÇMİŞ DÖNEM DAHİL AYLIK TEDİYELERİ ÖDENSİN”

“6 Şubat depreminden sonra en önemli sorunlarımızdan birisinin barınma olduğunu her fırsatta dile getirdik ancak okullarımızda hem öğretmenler, veliler ve idarecilerin sorunları evrilerek devam ediyor. Özellikle Antakya’da, Maşuklu’da, Küçükdalyan’da yıkımın az olduğu mahallelerimizde okullar büyük bir zarar gördü. Bu zararlardan dolayı öğrencilerimiz başka mahallelerdeki okullara gitmek zorunda kalıyorlar. Konteyner kentlere yerleşmiş olan yurttaşlarımızın çocukları devlet tarafından okullarına servis hizmeti alınarak gönderiliyor. Ancak yıkılmamış mahallelerde veya az hasarlı olan mahallelerde velilerimiz aylık 2 bin veya 3 bin 500 lira arasındaki tutarlar üzerinden servis almak durumunda kalıyorlar. Dolayısıyla herhangi bir kriter aranmaksızın tüm öğrencilerimizin devlet tarafından servis hizmetinin taşımacılığının yapılmasını buradan talep ediyoruz. Özellikle okullardaki idarecilerimizin derse girme zorunlulukları zaten başlı başına bir sıkıntı olmasına rağmen bu idarecileri konteyner kentlerde görevlendiriyoruz. Özellikle idarecilerin 6 ay boyunca ayda 90 saat tediyeleri AFAD müdürlüklerine bildirilmiş olmasına rağmen hala bu tediyelerin ödenmediğiyle ilgili gelen şikayetler mevcuttur. Bir an evvel hem Hatay’daki öğrencilerin tamamının servis hizmetlerinin devletçe karşılanmasını hem de idarecilere ödenmesi gereken aylık tediyelerin ve geçmiş dönem tediyelerin bir an evvel idarecilerimize ödenmesi konusunda taleplerimizi Hatay’dan yineliyoruz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER