Cuma, Mayıs 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaDörtyolÖğrenciler Çevre İçin El Ele Verdi

Öğrenciler Çevre İçin El Ele Verdi

Hatay İli Dörtyol İlçesi İlk Kurşun İlkokulu 3/E sınıfı öğrencileri “Biz dünyayı çok sevdik” sloganıyla temiz çevre için ele ele verdiler.
Deprem bölgesinde uzun bir süredir eğitim öğretim faaliyetleri aksayan İlk Kurşun İlkokulu 3/E sınıfı öğrencileri, sınıf öğretmenleri Neriman Lök’ün öncülüğünde aileleriyle birlikte hafta sonu Zübeyde Hanım Parkında piknik yaparak, kaynaşma, dayanışma, çevre bilinci oluşturma ve sosyalleşme imkanı yakaladılar.
Zübeyde Hanım parkında 20 öğrenci ve 20 öğrenci velisinin katıldığı piknik etkinliğinin ardından 5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle piknik sonrası öğrenciler ve velileri parkta genel bir temizlik gerçekleştirdi.
“Dünya Bize Emanet” diyen İlk Kurşun İlkokulu 3/E sınıf öğretmeni Neriman Lök; “Çocuklarımızın geçen yıl pandemi, bu yıl da depremin etkileriyle hayat kaliteleri bozulmuş, eğitim öğretim hayatından uzaklaşmışlardı. Sınıf içi eğitimlerinin yanı sıra sosyalleşmeye ve çevre bilincinin de oluşmasına ihtiyaç vardı. Okul Annemiz ve velilerimizin de işbirliği ile hafta sonunu birlikte güzel ve kaliteli bir şekilde değerlendirdik. Etkinlik sonrasında ise velilerimiz ve öğrencilerimiz ile birlikte 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bir de çevre temizliği gerçekleştirdik.” Dedi.
Öğrenci velisi Pınar Talay Aksoy’da yapılan etkinlikten oldukça memnun kaldıklarını belirterek; “Veliler olarak evlerimizde hazırladığımız ürünleri bir araya getirip güzel bir piknik gerçekleştirdik. Veliler arasında güzel bir dayanışma ve kaynaşma ortamı sağlandı. Ayrıca piknik sonrası bulunduğumuz alanda 20 torbaya yakın çocuklarımızla birlikte atık toplayarak çevrenin korunması konusunda örnek olacak bir uygulamayı da hayata geçirmiş olduk.” dedi.
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER