Pazar, Haziran 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelÖğrenciler Sahnede

Öğrenciler Sahnede

Hatay Bedi Sabuncu GSAL, Narlıca A.L. ile İskenderun Makzume A.L. müzik grupları İzmir’de sahne aldı.

Dünyanın en uzun soluklu ve en büyük gençlik organizasyonu fizy 21.Liselerarası Müzik Yarışması’nın eleme heyecanı, toplam 199 okuldan 1052 öğrencinin sahne aldığı İzmir elemeleriyle sona erdi. İzmir elemelerinde Hatay’ı temsil eden Hatay Bedii Sabuncu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri Şebnem Ferah’tan “Yalnız” şarkısıyla, yarışmaya ortak grup kurarak katılan Narlıca Anadolu Lisesi & İstiklal Makzume Anadolu Lisesi öğrencileri ise Haluk Levent’ten” Dert Olur” şarkısıyla sahne aldı.
6-7 Nisan tarihlerinde İzmir Arena’da gerçekleşen ve 21 ilden 199 okulun sahne aldığı elemelerde, Hataylı öğrenciler finale kalmak için kıyasıya yarıştı.
1052 öğrencinin sahne aldığı İzmir elemelerinde Hatay’ın yanı sıra; Adana, Afyon, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Isparta, İstanbul, İzmir, Karaman Manisa, Muğla, Sakarya ve Uşak’tan gelen öğrenciler 2 gün boyunca hem yarıştı hem de keyifli anlar yaşadı.
….
Liseli müzisyenlerin finale kalmak için bütün hünerlerini sergilediği yarışmanın; İstanbul, Ankara ve son olarak İzmir’de yapılan elemelerinden sonra sıra, ön jürinin performans değerlendirmesine geldi. Türkiye’nin en önemli müzisyen ve sanatçıları, elemelerde profesyonel olarak video kaydına alınan okulları izledikten sonra, finale kalan okulları belirleyecek. Ayrıca bu yıl jürinin seçtiği finalistlere ilave olarak, fizy uygulaması üzerinden seçilen 6 finalist daha eklenecek.
Müzik aşkıyla yanıp tutuşan gençler, gerçek müzik deneyimini bu sene fizy ile yaşamaya başladı. fizy 21. Liselerarası Müzik Yarışması’nın İzmir elemelerinde yer alan 199 performansın videosu, fizy uygulaması üzerinden izleyicilerin beğenisine sunulacak. Videolara eklenen “beğen” özelliğiyle de internet oylaması yapılacak. Ayrıca; aday grupların destekçileri, sevdikleri performansları fizy üzerinden paylaşarak milyonlara ulaştırma fırsatını yakalayacak.
fizy 21. Liselerarası Müzik Yarışması için 81 ildeki 8.000 liseli yarışmacıyı birbirinden değerli ödüller bekliyor. End Productions tarafından 21 yıldır başarı ile organize edilen yarışmanın ödülleri arasında, fizy’den cazip para ödülleri ve eğitim sponsoru Okan Üniversitesi tarafından 3 öğrenciye karşılıksız olarak verilecek eğitim bursu da yer alıyor.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER