Salı, Nisan 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaSamandağÖğrencilerden Farkındalık Yürüyüşü

Öğrencilerden Farkındalık Yürüyüşü

Uluslararası Lösemili Çocuklar haftası kapsamında; Adana Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) ve Hatay Samandağ Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yönetimi tarafından lösemili çocuklara dikkat çekmek amacıyla ortaklaşa organize edilen Öğretmen ve Öğrencilerin katıldığı Farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi.

LÖSEV Farkındalık yürüyüşüne Samandağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Menderes Tunç, Samandağ İlçe Emniyet Müdürü Asuman Karacık katılım gösterdi. Özlem Duymuş ve öğrencilerin söyledikleri marşlar eşliğinde yürüyen kitle, Titanik balık ekmek Özcan’ın yerin de verilen molanın ardından 5 kilometrelik Yürüyüş Samandağ Titus Tüneli’nde son buldu.

Organizasyonun önemiyle ilgili basın mensuplarına bilgi veren, Samandağ Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Zafer Çiftçi şu ifadelere yer verdi:

“LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı’nın bir projesi olan İnci Projesi okullarından Hatay’ın Samandağ ilçesinde bulunan Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri farkındalık için yürüyüş etkinliği düzenledi. Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında yürüyüş gerçekleştiren 100’e yakın lise öğrencisi LÖSEV şapkaları takarak, “Sen de kansere dur de” sloganıyla sağlıklı yaşama dikkat çektiler.

 LÖSEV İncileri Akdeniz’de

LÖSEV İncileri anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lisedeki çocuk ve gençlerde sivil toplum ve sosyal sorumluluk bilincini geliştirerek geleceğin duyarlı bireylerinin yetişmesini sağlamak amacıyla yürütülen uzun dönemli projelerimizden biridir.  Öğrencilere, velilere ve eğitimcilere LÖSEV’i tanıtırken ilgilerini katkıya dönüştürüp uzun vadede bilinçli, topluma duyarlı gönüllüler kazandırmak ve özellikle geleceğimiz olan çocukları sağlıklı beslenme, hareketli yaşam, hastalıklardan korunma yolları hakkında bilinçlendirmek hedeflenmektedir. LÖSEV – Milli Eğitim Bakanlığı protokolüyle Türkiye genelindeki tüm okullarda yürüttüğü İnci Projesi kapsamında Kardeş Okullar çalışmalarına Akdeniz Bölgesi’nde de devam ediyor.

Destek olmak isteyen herkes LÖSEV’in sosyal medya hesaplarını takibe alarak, etkinliklere katılarak lösemiye dikkat çekebilir ve bu mücadelede çocukların sesi olabilir, Ayrıntılı bilgi için www.losev.org.tr den veya 0322 999 16 05 numaralı LÖSEV Adana İrtibat ofisinden bilgi alabilirler.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER