Pazartesi, Mayıs 6, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayÖğrencilerin barınma sorunlarıTBMM'de

Öğrencilerin barınma sorunlarıTBMM’de

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara öğrencilerin barınma sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemine getirdi.

Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, öğrencilerin barınma sorunlarına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

İç savaşın patlak vermesinden önce Hatay ve Suriye arasında, ticaret başta olmak üzere, her alanda canlı ilişkiler vardı.

Savaş hem bölgemizi bir drama sürükledi hem de Hatay’ı bu ilişkilerden mahrum bıraktı.

Depremin insani ve iktisadi kayıplarının yüzde 50’sini tek başına üstlenen Hatay’a, başta Orta Doğu’ya yönelik ticaret olmak üzere, bu konuda destek verilmesi gerekiyor.

6 Şubat Depremi, Hatay için o kadar büyük ve uzun süreli bir yıkıma yol açtı ki Hatay’dan kilometrelerce uzakta bile sıkıntılarını yaşamaya devam ediyoruz.

ODTÜ’deki depremzede öğrenciler, barınma konusunda, sokakta kalmak ve farelerle mücadele etmek arasına sıkışmış durumda.

Hatay’daysa, İskenderun Teknik Üniversitesi öğrencileri haşere ve su baskınlarıyla baş ederek eğitimlerini sürdürmeye çalışıyor.

Bu durumu, ülke genelinde yurtlarda gördüğümüz kötü koşullardan ayrı düşünemeyiz. Başa depremzedeler için olmak üzere, tüm öğrencilerimizin barınma koşullarının iyileştirilmesi için neden bekleniyor?”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER