Perşembe, Mayıs 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayÖğrenirken Kazandıran Proje Hatay'da Hayata Geçiyor

Öğrenirken Kazandıran Proje Hatay’da Hayata Geçiyor

Danimarka Mülteci Konseyi, Hatay Valiliği ve Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği işbirliğiyle, Hatay ilinde, Mesleki Eğitim ve İstihdam Projesi hayata geçiriliyor. Dün yapılan açıklamayla, kayıtların başladığı duyuruldu. Proje detayları şöyle:

“Proje süresi 1 yıl. Uygulama yeri, Hatay-Antakya. Mesleki eğitim konusu, Mobilya Döşeme Dikiş Elemanı… Proje, 3 aylık bir mesleki eğitimle başlayacak ve kursiyerler, eğitim sonunda resmi sertifika alacaklardır. Eğitim süresi boyunca kursiyerlere, katılımlarına bağlı olarak, günlük 50 TL cep harçlığı ödenecektir. Bunun yanında, mesleki eğitim boyunca, öğle yemeği ve ulaşım bedeli, DRC hizmet sağlayıcısı tarafından karşılanacaktır.

Mesleki eğitimin tamamlanmasının ardından, kursiyerler, özel sektörde dokuz ay süre ile istihdam edilecektir. Kursiyerler, çalışma izni alınarak, kayıt altına alınarak, asgari ücretli ve SGK’lı olarak istihdam edilecektir.” Başvuru koşulları ise şöyle sıralandı:

-18-60 yaş arasında olmak. (Fiziksel olarak uzun süre çalışabilecek olanlar tercih edilecektir)

-Hatay ilinde ikamet ediyor olmak. (Hatay Valiliği tarafından verilmiş geçici koruma kartına sahip olmak)

-Okul çağında veya üniversite öğrencisi olmamak. (Son sınıf öğrencileri, düzenli katılımı vaat etmeleri halinde Kabul edilebilir)

-Kayıtlı bir çalışan veya kendine ait bir iş yeri olmamak.

-Mobilyacılık mesleğine ve faaliyetlerine ilgi duymak.

-Geçici koruma altındaki Suriyeliler, Türk vatandaşlığına haiz Suriyeliler ve Türk vatandaşları, bu projeye kayıt olma hakkına sahiptir.

-Tüm katılımcılar, iş sözleşmesinin sonuna kadar bu projeye katılımlarını teyit etmek adına bir taahhüt sözleşmesi imzalayacaktır.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER