Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberÖğretmen Atama Sayısı Yetersiz

Öğretmen Atama Sayısı Yetersiz

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi üzerine basın açıklamasında bulunan Türk Eğitim-Sen Hatay Şube Başkanı Ömer Solğun, öğretmen atama sayısının yetersiz olduğuna dikkat çekti.

Öğretmen Atama Sayısı Yetersiz

Solğun, yaptığı basın açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

“Bu eğitim-öğretim yılı başında eğitimin sorunlarını sıralamış, öncelikle meselelerin bir an önce düzeltilmesini talep etmiştik. Ancak ne yazık ki birçok sorun hala ortada duruyor.”

40 Bin Atama Daha Yapılmalıdır

“Şubat ayında 20 bin atamaya ilave olarak 40 bin atama daha yapılmalıdır. Bunlardan en önemlisi öğretmen atama sayısının yetersizliğidir. Bilindiği gibi MEB, Şubat ayında 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapacak. Tabi bu atama ne eğitim hayatımıza katkı sağlayacak ne de atama bekleyen öğretmenlerin beklentilerini karşılayacak. Şöyle ki; sendikamızın yaptığı ücretli öğretmen araştırmasına göre ülkemizde 81 ilde 80 bin 583 ücretli öğretmen çalıştırılmaktadır. 81 ilde 81 bin ücretli öğretmen görevlendirmesi, ülkemizde 81 bin noktada öğretmen açığı olduğunu göstermektedir.
Her yıl 40 bin öğrenci eğitim fakültesinden mezun olmaktadır. Atama sayısı yetersiz olunca, büyük bir yığılma söz konusu olmaktadır. Çok net söylüyoruz; ayakları yere sağlam basan tedbirler alınmazsa, önümüzdeki yıllarda atama bekleyen öğretmen sayısı belki 1 milyona dayanacaktır.
Sözleşmeli-kadrolu-ücretli öğretmen ayrımı; öğretmenleri bölen, parça parça eden, velinin öğretmen seçmesine neden olan, verim ve kaliteyi düşüren en önemli hususlardır. Aynı işi yapan çalışanların farklı statülerde istihdam edilmesi adil ve hakkaniyete uygun değildir.”

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER