Salı, Mayıs 14, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayÖğretmenler Sendikası Artık Yeter Diyor!

Öğretmenler Sendikası Artık Yeter Diyor!

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Hatay Temsilcisi İsmail Bozoğlan, özel sektörde çalışan eğitim emekçileri olarak “Artık Yeter!” dediklerini söyledi.

Bozoğlan, Eğitim-Sen binasında yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
Özel öğretim kurumlarında patronların kâr hırsı sebebiyle yıllardır düşük olan öğretmen maaşları, yükselen enflasyon karşısında tamamen erimiştir. Binlerce öğretmen asgari ücretin altında maaşlarla yasa dışı şekilde çalıştırılırken yüz binlerce öğretmenin maaşı asgari ücret düzeyinde kalmıştır.


TABAN MAAŞ HAKKIMIZI GERİ ALACAĞIZ

5580 sayılı Kanunun 9. madde 2. fıkrasında geçen ve 2014’te kaldırılan
“Özel öğretim kurumlarında yöneticilik ve öğretim hizmeti yapanlara kıdemlerine göre dengi resmi okullarda ödenen aylık ve sosyal yardım kapsamındaki ek ödeme tutarından az ücret verilemez.” Hükmünü yasaya yeniden getirtecek ve bu anayasal ve en meşru hakkımızı mutlaka geri alacağız! Ülkenin herhangi bir eğitimcisinin asgari ücret altında ya da düzeyinde maaş alması kabul edilemez. Kaldı ki asgari ücret altında maaş vermek, anayasal suçtur. Bu nedenle liyakatli denetimciler (müfettişler) eliyle nitelikli denetimler yapılarak öğretmen maaşlarının patronların insafsızlığından kurtarılması MEB’in asli görevidir. Güvencesizliğin önünü açan, kıdem tazminatı hakkımızı elimizden alan sözleşme biçimiyle çalışmayı reddediyoruz! Yarınımızdan kuşku duyarak her yıl sözleşme telaşı ve gerginliği ile çalışmak istemiyoruz.”dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER