Pazartesi, Mayıs 13, 2024
No menu items!
Ana SayfaDörtyolÖğretmenlerden Anlamlı Hareket

Öğretmenlerden Anlamlı Hareket

Dörtyol Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, öğretmenler gününde hediye almak yerine, hediyelerini SMA hastası bir çocuğa vermeyi tercih ettiler.
Konu ile ilgili açıklama yapan Dörtyol Türk Eğitim-Sen Temsilcisi Bayram Ali KAFADAR ; “Geçmiş yıllarda, 24 Kasım öğretmenler günü sebebiyle çiçek, bardak, kalem, ajanda, yemek, kutlama ve anma programları vb. hediyelerle, etkinliklerle öğretmenler gününde öğretmen arkadaşlarımız ile hem hal olmuştuk. Bu yıl üyelerimizin talebi doğrultusunda alınacak hediyelerin meblağı kadarını SMA hastası bir yavrumuza bağış yapma önerisi geldi. Bu öneri tüm üyelerimizce benimsenip sahiplenildi.
Yaptığımız saha çalışması esnasında çok fazla SMA hastası yavrumuzun olduğunu gördük. Aileleri çeşitli tanıtım, kampanyalar ile tedavi masraflarını toplamaya çalışıyor. Buradan Sağlık Bakanlığına sesleniyorum, “ Hiçbir kurum yada kişi devletten, Türkiye Cumhuriyetinden büyük değildir. Bu yavrularımızın hastalığı genel sağlık sigortası kapsamına alınarak tedavileri devlet eliyle yapılmalıdır.” Biz tedavi masrafı en çok toplanan yine konfederasyonumuz üyesi bir yavrumuza bağış yapmayı uygun gördük. İnşallah yardım ettiğimiz yavrumuzun tüm tedavi masrafları karşılanır ve hayata döner.
Bu davranış üyelerimizin hayatları boyunca unutmayacağı bir 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliğine dönüşmüştür. Türk Eğitim-Sen’e üye eğitim çalışanlarının, 24 Kasım Öğretmenler gününde dahi fedakârlıktan kaçınmayarak böyle güzel bir davranışa imza attıkları için teşekkür ediyorum.” dedi.
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER