Çarşamba, Mayıs 8, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayAtanamayan öğretmenler TBMM'de

Atanamayan öğretmenler TBMM’de

Cumhuriyet halk partisi Hatay milletvekili Nermin Yıldırım Kara 6 Şubat’ta yaşadığımız deprem felaketinden sonra atanamamış, mesleklerini yapamayan öğretmenlere dikkat çekti.

6 Şubata yaşadığımız deprem felaketi sonrasında öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, doktorlarımız büyük bir ızdırap yaşıyorlar diyen Yıldırım Kara sözlerine şöyle devam etti. “Deprem bölgelerinde ataması yapılmayan birçok öğretmen arkadaşımız mağdur bir şekilde evlerinde bekliyorlar”. Bunun dışında özel sektörde çalışan arkadaşlarımız da,  öğretmenlerimizde çok cüzi ücretlerle ve depremden sonra almış oldukları kısmi olarak kısa çalışma ödeneklerinden sonra şimdi mayıs ayı sonrası itibarıyla da bu ödenekten de yoksun kaldıklarını ifade etti.

Atanamayan Öğretmenler Başka Eğilimlerde

Yıllarca öğretmenlerimiz zaten AK parti ( Adalet ve Kalkınma Partisi) iktidarının vermiş olduğu, kendilerine dayatılmış olduğu bu kölelik düzeninde emeklerinin karşılığını maalesef alamadılar diyen Yıldırım Kara; “ Ayrıca esasen öğretmenlerimiz kendi alanlarında ataması yapılmadıkları için birçok başka faaliyet kolunda çalışmak zorunda kaldılar” dedi. Ak parti iktidarından istediğiniz şudur ki özellikle çalışmayan, evde kalan, evde oturan öğretmenlerimizi koşulsuz, öngörülü bir şekilde, sağlıklı bir şekilde atama yapmalarıdır ifadelerini kullandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER