Perşembe, Mayıs 9, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay"Okul Kantin Fiyatları El Yakıyor!"

“Okul Kantin Fiyatları El Yakıyor!”

Okul kantinlerinin el yaktığını söyleyen Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖVDER) Samandağ Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Arkadaş Karataş, okul kantinlerinin el yaktığını söyledi.

Karataş, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Yetkililer acil olarak kantin ihalelerini, kantinlerin işleyişlerini tekrar değerlendirmek zorundalar. Kantin fiyatları yükseldi öğrencilerin harçlığı da yükseldi. Sosyal devlet anlayışından uzaklaşan hükümet, eğitim ve ekonomik politikalarının sonucunda maalesef okullarımızın yükünü yine Velinin-Öğrencinin sırtına yüklemiştir. Okula nefes aldıracak oranda gelir getirecek olan kantinlerin fiyatları aşağı çekilmeli ve haftalık olarak sağlıklı yiyeceklerin satılıp satılmadığı denetlenmelidir.

Kantin tezgahında meyvenin, kuruyemişin olduğu zaman sağlıklı nesiller yetiştirmiş oluruz. Kantin denetimini sadece okul müdürü denetlemeyecek. Denetimi muhammen bedeli belirleyen komisyon yapmalıdır. Yüksek ihaleler, kaliteyi yükseltmiyor, sağlığı da getirmiyor. Kantindeki yüksek fiyatların nedenlerini çözemediğimiz sürece sonuçlarının bedelini ödemeye devam edeceğiz.”

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER