Cuma, Mayıs 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiÖlüm Orucundaki Mustafa Koçak, Hayatını Kaybetti

Ölüm Orucundaki Mustafa Koçak, Hayatını Kaybetti

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı rehin alanlara “silah temin etmek” ve “Anayasal düzeni bozmak” iddiasıyla 11 Temmuz 2019 tarihinde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Mustafa Koçak, adil yargılanmak için ölüm orucuna başlamıştı. 37 kiloya düşen ve sağlık durumu gün geçtikçe ağırlaşan Mustafa Koçak hayatını kaybetti.

Adil Yargılanma Talebiyle Ölüm Orucundaki Mustafa Koçak, Hayatını Kaybetti

İtirafçı Berk Ercan’ın verdiği çelişkili ifadeler nedeniyle, öldürülen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı rehin alanlara “silah temin etmek” ve “Anayasal düzeni bozmak” iddiasıyla 11 Temmuz 2019 tarihinde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Mustafa Koçak’ın bu suçları destekleyecek somut bir delil olmamasına rağmen adil yargılama hakkı elinden alındı.

Anne Zeynep Koçak, İstanbul’dan Ankara’ya Adalet Yürüyüşü Yaptı

Eşiyle birlikte en son İstanbul’dan Ankara’ya kadar yürüyen anne Zeynep Koçak, çocuğunun giderek eridiğini ve durumunun ağırlaştığını belirterek ““Oğlum ‘adalet’ diye diye 37 kiloya indi. Onu son gördüğümde yüzü bembeyazdı, saçları dökülmüştü, gözlerinin etrafı hep morarmıştı ve ellerinin avuç içlerindeki derileri dökülmüştü.

“Her şeye rağmen morali iyiydi, çünkü haklı olduğunu biliyor. Suçsuz oğlum kendini kurtarmak isteyen bir itirafçının kurbanı oldu. Sırf bu yüzden iki senedir cezaevinde işkence görüyor.” dedi.

Ablası Sevgül Koçak: Hediye Aldığım Kareli Gömlek Delil Olarak Gösterildi

Ablası Sevgül Koçak,  “Kardeşim o gömleği bir kere bile giyemedi. Çünkü bedeni XS olan gömlek ona uymadı. Bir de utanmadan üzerinde hiçbir DNA izi bulunmamasına rağmen savcıyı rehin alan iki kişiden biri olan Şafak Yayla’nın gömleği olarak lanse edildi. Söz edilen Yayla Şafak da 1.80-1.85 boylarında ve iri yapılı birisiymiş.”

27’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında kardeşine savunma hakkı verilmediği gibi avukatlarına da süre tanınmadığını belirten Koçak, “Avukatımız savunma için süre istediğinde, hakim tatile gidecek o kadar süre bekleyemeyiz dediler. Yani tatile gidecekleri için savunma için süre de tanımadılar. Cezanın verildiği günde ‘Sizi Allah’a havale ediyorum’ diyen kardeşim de jandarmalar tarafından darp edildi” dedi. (Kaynak: gazetekarınca)

Mustafa Koçak, Ölüm Orucunun 297. Gününde 29 Kiloya Düştü

Mustafa Koçak, ölüm orucunun 297. gününde 29 kiloya düşmüştü.

Adil Yargılanma Talebiyle Ölüm Orucundaki Mustafa Koçak, Hayatını Kaybetti

Koçak son mesajında ailesine “Çok kötüyüm nefes alamıyorum. Ayaklarım kan topladı. Tüm vücudum şişti. Çok zamanım yok!” demişti.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER