Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayOne Health Drugs Yönetimine Seçildi

One Health Drugs Yönetimine Seçildi

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi Genetik AD öğretim üyesi Prof. Dr. Akın Yakan Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği Kuruluşu tarafından desteklenen OneHealthDrugs başlıklı projenin Yönetim Komitesine seçildi.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi  Veteriner Fakültesi Genetik AD öğretim üyesi Prof. Dr. Akın Yakan Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği Kuruluşu (European Cooperation in Science and Technology-COST Association) tarafından desteklenen CA21111- One Health drugs aganist parasitic vector borne diseases in Europe and beyond (OneHealthDrugs) başlıklı projenin Yönetim Komitesine seçildi. Proje 15 farklı ülkeden 26 Yönetim Komitesi ile 4 yıl süre ile yürütülecek.

Başvuru şartının ilgili COST Aksiyonu ile ilişkili TUBİTAK’dan daha önce desteklenmiş 1001, 1003, 1005, 1007 ve 3501 gibi proje sahibi olunması gerektiğini ya da ilgili COST Aksiyonu kapsamında yeni proje başvurusu olduğunu bildirdi.

Çalışma Grubu üyeleri için bir sayı sınırlaması bulunmayıp kişinin uzmanlığı ve Aksiyonun mevcut bütçesi gibi konular göz önünde bulundurularak yeni üyeler atanmaktadır.

Bu sebeple üniversitemiz öğretim üyelerinin COST web sitesini takip ederek çalışma konularına yakın projelere başvuru yapmalarının önemini dile getirdi. Prof. Dr. Yakan, ilgili projenin başvuru süreçlerinde desteğini esirgemeyen yine üniversitemiz Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Cemil Kürekci’ye teşekkür etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER