Pazar, Haziran 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayÖntürk Yayladağı'nda muhtarlarla buluştu

Öntürk Yayladağı’nda muhtarlarla buluştu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk, Yayladağı’nda muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda, borç batağına düşmüş bir belediye devraldıklarını, Büyükşehir’in toplamda 7,5 milyar borcunun bulunduğunu ve toplam borcun 2 milyarlık bölümünün ise seçime 35 gün kala yapıldığını kamuoyuyla paylaştı.

HBB Başkanı Mehmet Öntürk, Yayladağı Devrent Sosyal Tesislerinde ilçe muhtarlarıyla bir araya gelerek hem seçim sürecinde verdikleri destekten dolayı teşekkür etti hem de yeni dönemde yapılacak hizmetlerle ilgili muhtarların taleplerini dinledi.

“SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ”

Yayladağı Kaymakamı Halil Yazıcı, Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, AK Parti İl Başkanı Mustafa Erdoğan ve Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ile şube müdürlerinin de katıldığı toplantıda konuşan Başkan Öntürk, seçim sahasında verdiği sözlerin arkasında olduğunun altını çizdi.

Muhtarlara yönelik yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları veren Başkan Öntürk, “Bir buçuk ay önce seçim sahasında sözler vermiştim. Bu şehri hep birlikte ayağa kaldıracağız. Bunu yaparken asla ve asla ayrımcılık yapmayacağız. Hatay’ımızla bir olacağız, beraber olacağız. Eski defterleri karıştırmadan bir an önce önümüze bakarak adil bir anlayışla hizmet edeceğiz. Adaletten şaşmadan verdiğimiz her sözü de yerine getirerek hizmet edeceğimizin sözünü bir kez daha veriyorum. Çünkü bize yakışan sözünün eri olmak, yapacağı işi söz vermektir. Seçim öncesi ne söylediysek bugün de aynı şeyi söylüyoruz.” dedi.

“BU KADARINI BEN BİLE BEKLEMİYORDUM”

Toplantıda Hatay Büyükşehir Belediyesinin mali yapısından bahseden Öntürk, Büyükşehir’in toplam borcunun 7,5 milyar TL olduğunu belirterek görevi devraldıkları dönemde itfaiye araçlarına dahi mazot verilemediğine dikkat çekti.

Öntürk, Büyükşehir’in gırtlağa kadar borca girdiğini, sadece personel giderlerini, kiralık makineleri, araçları ve elektrik borcunu ödeyebilecek bir bütçeye sahip olduğunu dile getirerek “Biz bunları tahmin etmiyor değildik ancak bu kadar da kötü olduğunu ben bile tahmin etmemiştim. Bundan 6-7 ay önce 1,5 milyar HATSU’nun, 1 milyar da Büyükşehir’in borcu olduğundan bahsetmişlerdi. Sadece seçimden önceki son 35 günde yapılan harcama, ihale, doğrudan alımlar 1,9 milyar TL. Hala elimizi attığımız yerden bir şeyler çıkıyor. Çünkü kurumsal bir yapı yok. Yaklaşık 9 bin çalışanımız var. Şu an Hatay’ın en büyük işvereni Hatay Büyükşehir Belediyesi. Büyükşehir; Hatay’ın en büyük holdingi ama batmış, iflas etmiş bir holding. Kurumsallıktan tamamen uzak, borç batağına girmiş. Enerjisaya borcu bugün itibarıyla 1 milyar 350 milyon TL. Biz böyle bir belediyeyi devraldık.” açıklamalarında bulundu.

“BİR AYDIR GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ”

Yaklaşık bir aydır EXPO’nun içerisinde gece gündüz çalışarak “Bu işi nasıl ayağa kaldırırız?” mücadelesini verdiklerini kaydeden Öntürk, “Merkezi hükümetle, hayırseverlerle ve yurt dışından gelen fonlarla nasıl entegre oluruz da biz bu şehri bir an önce ayağa kaldırırız bunun planlamalarını yapıyoruz. Elhamdülillah, bir noktaya getirdik. 1994 yılında bundan daha kötü bir belediyeyi Cumhurbaşkanı’mız devralmıştı. Allah’ın izniyle biz de bunu başaracağız. Beraber olacağız, hesabımızı kitabımızı düzgün yapacağız, ondan sonra tuğlayı koyar gibi bu işi ayağa kaldıracağız.” dedi.

Kendileri gibi muhtarların da siyasi olduğunu hatırlatan Başkan Öntürk, muhtarların; cumhurbaşkanının, valinin, kaymakamın temsilcileri olduğuna, bulunduğu mahallelere hizmet için çalıştığına, sözler verdiklerine ve bu sözlerini yerine getirmek zorunda olduklarına dikkat çekerek muhtarları da güçlü kılmak için çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Öntürk, “Muhtarlarımız, verdikleri sözleri yerine getirerek alınları dik bir şekilde o mahallede gezecek.” dedi.

“ACİL İHTİYAÇLARI BELİRLEDİK”

Büyükşehir’in yapacağı hizmetler noktasında şehrin en acil ihtiyaçlarını belirlediklerini de belirten HBB Başkanı Öntürk; su, ilaçlama, kanalizasyon ve yol çalışmaları konusunda planlamalarını yaptıklarını, kısa vadede yapılacak işlere, hiçbir vatandaşın söylemesine gerek kalmadan hızlı şekilde müdahale edeceklerini, orta vadede yapılacak projeler için de yaz ortasından itibaren çalışmaya başlayacaklarını ifade etti.

Hizmetlerini elzem konulara göre sıraladıklarını belirten Başkan Öntürk; beş yıl içerisinde köy meydanları projesini gerçekleştireceğini belirtmesine rağmen bu yıl içerisinde gerçekleştireceklerini ve proje çerçevesinde nüfusu binin üzerinde olan mahallelerde vatandaşların rahatlıkla vakit geçirebileceği, çocukların ders çalışabileceği ve muhtar odalarının da bulunduğu alanların yer alacağını ifade etti.

“BU İŞE GÖNÜL VERENLERLE YOL YÜRÜYECEĞİZ”

Kimsenin ekmeğiyle oynamayacağının altını bir kez daha çizen Başkan Öntürk “Bu işe gönül veren arkadaşlarla yol yürüyeceğimizi bilmenizi isterim. Kimsenin ekmeğiyle oynamayacağım. Sadece seçim döneminde siyaseten alınmışlarla yol yürümem ben. Seçim öncesi de söyledim, bugün de söylüyorum. Ama oradaki 8-9 bin arkadaşla da problemim yok. Ben yirmi saat çalışıyorsam benim arkadaşlarım da hukuki işi neyse en verimli şekilde çalışacak, bu millete hizmet edecek.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda Başkan Öntürk “Bu şehrin eksiklerini kapatıp bu kadim şehri Türkiye genelinde bu güzel coğrafyaya, bu güzel insanlara layık bir hale getireceğiz, demiştik. Bismillah deyip başlıyoruz. Duanızı da eksik etmeyin, diyorum. Hepinize tekrar teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER