Pazar, Mayıs 12, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay"Orman Yangınları Tecrübe Kazandırdı"

“Orman Yangınları Tecrübe Kazandırdı”

Vali Rahmi Doğan, Hatay‘da meydana gelen orman yangınlarında orman teşkilatının bir saniye bile düşünmeden canını ortaya koyarak mücadele ettiğini söyledi.

Vali Doğan, yaptığı açıklamada, orman yangınlarında, orman teşkilatının fedakarca mücadelesine bizzat şahit olduğunu belirtti. Vali Doğan, orman varlıklarını sürekli arttırmaya çalıştıklarını, belki de son 10 yıl da dünya genelinde orman varlığını en fazla arttıran ülkenin Türkiye’nin olduğunun altını çizdi.

Son birkaç yıldır ülke olarak orman yangınlarıyla mücadele ettiklerini belirten Vali Doğan, şöyle devam etti:

“İlimizde de meydana gelen orman yangınlarında, orman teşkilatının fedakarca mücadelesine bizzat şahit oldum, onların bu süreçte gözünü kırpmadan orman varlıklarımızı korumak amacıyla cansiperane bir şekilde mücadele ettiklerine tanık oldum. Bu süreçte orman yangınlarıyla mücadele konusunda tecrübe kazandım. Edindiğim tecrübeye göre orman yangınlarında en etkili mücadele, anında yapılan müdahaledir. Orman teşkilatımız bu sene, özellikle İskenderun ilçemizde konuşlandırdığımız 3 adet hava aracı ile çıkan yangınlara çok hızlı ve etkili bir şekilde müdahale etti ve çıkan yangınlar büyümeden söndürüldü. Bu mücadeleyi yürüten orman teşkilatımıza, fedakar personellerine ve bizimle birlikte olan köylülerimize, bize destek veren tüm kurum ve kuruluşların temsilcilerine de şükranlarımı sunuyorum.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER