Cumartesi, Nisan 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaFilm Sanat KitapOrontes 4. Uluslararası Çağdaş Sanat Festivali için geri sayım başladı.

Orontes 4. Uluslararası Çağdaş Sanat Festivali için geri sayım başladı.

Ansam Kültür Derneği ve Fotofilm Sanat Merkezi tarafından düzenlenen Orontes 4. Uluslararası Çağdaş Sanat Festivali için geri sayım başladı. 21-27 Ekim 2019 tarihinde Antakya’da düzenlenecek festival; Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Antakya Ticaret odası, Antakya Ticaret Borsası, MKÜ ve ilçe belediyeler tarafından destekleniyor.
Festival kapsamı ve içeriğinin bu yıl genişlettirilerek çocuk sanatçılarında festivale dâhil edildiğini belirten festival Başkanı, Ansam Kültür Derneği ve Fotofilm Sanat Merkezi yönetim kurulu başkanı Mehmet Oflazoğlu 24 – 27 tarihleri arasında düzenlenecek festivale ilgili şu bilgileri verdi;
Antakya Sizi Çağırıyor, Sanat Antakya’da sloganıyla başlayan hazırlık çalışmaları son aşamaya geldi. Orontes 4. Uluslararası Çağdaş Sanat Festivali kapsamında düzenlenen, ArAntAkyA International Contemporary Art (sanat fuarı) formatındaki çağdaş sanat sergileri 24 galeri lik bir kapasiteyle 24 – 27 Ekim 2019 tarihinde Antakya Anemon otel’ de düzenlenecek. Avrupa’dan sonra Akdeniz havzası, Ortadoğu ve Asya bölgesini kapsayan katılımcı kapasitesiyle, Türkiye’nin yeni Sanat mecrasında, Sanatçı ve Kollekisyonerlerini bir araya getirmeye hazırlanıyor. ArtAntAkyA’ya katılımcıları, Yurt içi ve yurt dışından Galeriler, Güzel sanatlar fakülteleri, Sanatçı Kolektifleri, Sanatçı İnisiyatifleri ve Koleksiyonerler olarak kabul edildi. 15 ülkeden 300 sanatçının katılacağı, 1000 eserin sergileneceği ArtAntAkyA International Contemporary Art, Antakya Anemon Otel’de açılıyor.
Minik Sanatçılar Çalıştayı da bu yıl ilk kez yapılacağını belirten Oflazoğlu bu konuyla ilgili de şunları söyledi;
MİNİK SANATÇILAR ÇALIŞTAYI
İlkokul düzeyindeki çocukların hayatına dokunmak ve farkındalık yaratmak adına, Festival kapsamında Minik Sanatçılar Çalıştayı düzenleniyor. Antakya Anemon otelde 24-27 Ekim’de her gün 2 okulu ağırlayacak festival, sabah gelen öğrenciler öğlene kadar çalışıp sergilerini açacaklar. Öğleden sonar gelen öğrenciler akşama kadar çalışıp sergilerini açarak günü bitirecekler. Sergi açılış töreninde katılımcılara katılı belgesi her sergiden seçilen 3 öğrenciye ödül verilecek. Sergi açılışına, çalıştaya katılan öğrencilerin arkadaşları, velileri ve öğretmenleri, katılarak, sergi açılışını, fuarı ve arkadaşların işlerini izleme şansını yakalayacaklar.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER