Cumartesi, Mayıs 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelOryantiring heyecanı

Oryantiring heyecanı


İskenderun Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, organizasyonunda, ‘Oryantiring (Harita yardımı ile yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan spor) Yarışması’ gerçekleştirildi.

Atatürk Anıt Alanı ile çevresinde düzenlenen 500 sporcunun katıldığı yarışmada heyecan dolu renkli görüntüler yaşandı. İskenderun İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ali Ferit Gündel, amaçlarının sporcuların ormanlık alanda veya şehir içindeki bölgede daha önceden yerleştirilmiş hedefleri harita yardımı ile en kısa sürede bulmalarını sağlamak olduğunu dile getirdi.

İlçemizde farkındalık yaratmak adına gerçekleştirilen ‘Oryantiring (Yön Bulma) etkinliğine Genç Kız-Erkek, Yıldız Kız-Erkek kategorilerinde toplamda Antakya merkez de dahil olmak üzere 14 okulun katıldığını belirten Gündel “Bu spor branşı gençlerin harita üzerine yoğunlaşarak yön bulmalarını sağlayan bir etkinlik. Hem dinamik, hem de zekayı çalıştıran bir spor dalı olduğu için gençlerimiz açısından bu etkinliğin yararlı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Türkiye Oryantiring Federasyon Başkanı Hacer Akyüz de 2,5 yıllık başkanlık dönemimde İskenderun’da böyle bir yarışı yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek “Buraya gelmeden Urfa’nın dört ayrı ilçesinde Suruç, Halfeti, Eyyübiye ve Viranşehir’de yaklaşık 1000’e yakın öğrencimizle bu etkinliğimizi gerçekleştirdik. İskenderun’daki öğrencilerin spora karşı bir yatkınlıkları ve bu yönde talepleri var. Bu branşla ilk defa tanışan sporcularımız bulunmakta. Yaklaşık 2 Km’lik bir alanda dört farklı kategoride bir yarışma gerçekleştiriliyor” diye konuştu.

Akyüz Adıyaman, Kahramanmaraş ve bu bölgede bulunan hakemlerin gözetiminde yarışmanın gerçekleşeceğini sözlerine ekleyerek yerelden talep geldiği noktada yerel ile buluşmaya her zaman hazır olduklarını vurguladı.

Grup halinde yarışan öğrenciler kendilerine verilen haritalar yardımıyla İskenderun Atatürk Anıt alanı çevresinde 2 KM’lik alanda belirlenen rotada işaretli noktaları bulmak üzere yarıştılar.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER