Pazar, Nisan 28, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberOtogar satışı tartışmalarına katılan İyi Parti İl başkanı Cirkin: "Otogar tekrar ihleye...

Otogar satışı tartışmalarına katılan İyi Parti İl başkanı Cirkin: “Otogar tekrar ihleye cıkarsa gereken tavrı en ağır şekilde ortaya koyarız”

 

İYİ Parti Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin,Antakya Eski otogarının satışa cıkartılması tartışmalarına katılarak ” Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından ihaleyle satışa çıkartılan Antakya eski otogar için planlanan satış ihalesinin iptaline sevindiklerini ve yeniden ihale edilmemesini istediklerini” söyledi.


Başkan Çirkin, siyasi namusları ve Antakya sevgisi dolayısıyla, eski otogar satışında Hatay Büyükşehir Belediyesi karşısında tavır aldıklarının da altını çizdi.
İYİ Parti İl Başkanı Şefik Çirkin’in sosyal medya paylaşımı şöyle:
“Son günlerde Antakya’da tartışma konusu olan eski otogar ihalesinin iptal olduğunu memnuniyetle duyduk. Görünen sebep, ihaleye katılım azlığı! Görünmeyen bir sebep var mı, bilmiyoruz. Bu müstesna alanın, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin maddi sıkıntıları için satılmak istendiğini biliyor ve altında farklı bir sebep asla aramıyoruz. Ancak daha iyi hizmet için para kaynaklarının farklı şekilde bulunabileceğini düşünüyoruz.
Büyükşehir Belediyesi’ne tavsiyemiz, bu ihalenin yenilenmemesidir.
Bir kere, şehrin göbeğinde en değerli yerlerden biri olan eski otogar için çok mükemmel projeler uygulanabilir.
Bu projeler, Antakya’nın turizmine, güzelliğine esnafına katkı sunabilir ve zaten birçok sorun altında boğulan Antakya’mıza nefes aldırabilirdi. Ancak ‘değer’ derken, bazıları herhalde ihale bedelinden başka bir şey anlamıyordu. Oysa ‘ihale bedeli’, buranın değerinin en basit parçasıydı. Ayrıca orada ekmeğini kazanan esnafın durumu da düşünülmeli ve bir orta yol aranmalıydı.
Tekrar ihaleye çıkarsa, güzel Antakya’mız adına gereken tavrı en ağır şekilde koyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne tavsiyemiz, sadece belediye kasasını değil, şehrin geleceğini de düşünmesidir. Çünkü bu tür kupon yerler, belediye kasasına sığmaz, mega projeler ister. Bunun yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi’nin maddi açıdan uğradığı haksızlıklar da var elbette. Önümüzdeki günlerde buna da değineceğiz ve hakkını arayacağız. Ancak siyasi namusumuz ve Antakya sevgimiz, eski otogar meselesinde Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin karşısında durmamızı gerektiriyor ve bu böyle olacaktır.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER