Çarşamba, Mayıs 22, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayOvada 2.üründe sulama sıkıntısı

Ovada 2.üründe sulama sıkıntısı

Reyhanlı Asi Sulama Birliği Kooperatifi Başkanı Hüseyin Şahbaz, ikinci ürün ekimi yapacaklara şimdiden “sulama suyu” uyarısı yaptı.
Ovada 2.üründe sulama sıkıntısı
Şahbaz,, çiftçilere hitaben son derece önemli mesajında şunları kaydetti:
“Değerli çiftçi dostlarım… On gündür buğday hasadı yapılıyor. Herkese bereketli mahsuller diliyorum. Genel olarak bütün bölgeleri takip eden biri olarak, biçimi yapılan arazinin yoğun bir şekilde tekrar hazırlanıp 2.ürün ekilmekte olduğunu görmekteyim. Bu sahanın, ÇKS kayıtlarında neden çok fazla olduğunu yetkililerin de bildiğini düşünüyorum.
Kendi suyu olan veya barajdan sulama yapacak olanlar için karar ve takdir onların. Ancak Asi Nehri’ne bağlı olarak sulama yapacaklar için şunu söylemek istiyorum… Mevcut suyu 1.ürüne yetirmeye çalışıyoruz, çalışma arkadaşlarımızla beraber. Zaten bu ekim yılında, geçen yıllara oranla çok daha fazla pamuk ve mısır ekimi varken, üstüne 2.ürünün ekilmesi, ilerde 1.ürünlerin sulamasını da sıkıntıya sokacağı aşikar. Ayrıca buğday arkası yapılan sulamalarda, normalden çok daha fazla su sarfiyatı da olduğu herkesin bilgisi dahilindedir. Bu yüksek girdilerle ekilen ürünün sulanamaması durumunda, büyük maddi zarara yol açacağı da açıkça ortadadır. Hem 2. ürün eken çiftçimiz zarar görecek, hem 1.ürün eken çiftçimiz zarar görecek. Uzun zamandır bu işte olan biri olarak, Asi Nehri’nin bu kadar ekim sahasına cevap veremeyeceğini söylemek istiyorum. Antakya İlçe Tarım Müdürlüğü ile Reyhanlı İlçe Tarım Müdürlüğü’ndeki ÇKS kayıtları, bu iddiamı doğrulayacaktır.
Önümüzde, bizi bekleyen büyük bir tehlike var. Bu niyette olan arkadaşlarımızın bir daha düşünerek hareket etmesini öneriyorum.”
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER