Pazar, Mayıs 12, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelÖykü'ye Umut Olan Mehmet Öğretmen Aynı Hastalığa Yenik Düşerek Hayatını Kaybetti

Öykü’ye Umut Olan Mehmet Öğretmen Aynı Hastalığa Yenik Düşerek Hayatını Kaybetti

Lösemi hastası Öykü Arini neredeyse tanımayan yoktur. Öykü için seferberlik başlatan Mehmet öğretmen acı şekilde aynı kadere yakalandı ve oda öğrencisi gibi lösemi hastalığına yakalandı,lösemiden dolayı tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

İzmirde yaşayan ve orada görev yapan Mehmet Demen adlı öğretmenimiz tedavi gördüğü lösemi hastalığına yenik düştü.

Öykü’ye Umut Olan Mehmet Öğretmen Aynı Hastalığa Yenik Düşerek Hayatını Kaybetti

Lösemi hastalığı ile mücadele eden Aydınlı öğretmen Mehmet Demen, ilik nakli olmayı beklerken, İzmirde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Mehmet öğretmenin ölümü başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerini yasa boğdu.

Lösemi hastalığı ile mücadele eden Aydınlı öğretmen Mehmet Demen (42), ilik nakli olmayı beklerken, İzmirde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

İzmirin Karşıyaka ilçesinde görev yapan Mehmet Demene 8 ay önce Lösemi teşhisi konulmuştu. Ege Üniversitesi Hastanesi Hematoloji bölümünde tedavisine başlanan Mehmet öğretmen için uygun donör arayışına başlandı. Demenin sağlığına kavuşması için uygun donörden ilik nakli yapılması gerekiyordu.

Mehmet öğretmen için kampanyalar başlatıldı

Aydında birçok belediye Mehmet öğretmen için kampanya başlattı. Düzenlenen kampanyaların ardından biri yurt dışı, biri yurt içi olmak üzere iki uygun ilik bulundu. İlik nakli olması beklenen Mehmet öğretmen tedavi gördüğü hastanede hastalığı ilerlediğinden dolayı yoğun bakım ünitesine alındı.

Uygun donör bulunmasına rağmen hastalığı tekrar nükseden ve ilik nakli gerçekleştirilemeyen Mehmet öğretmen tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Mehmet öğretmenin ölümü başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerini yasa boğdu.

Öykü’ye Umut Olan Mehmet Öğretmen Aynı Hastalığa Yenik Düşerek Hayatını Kaybetti

İzmirde görev yapan Mehmet öğretmen 41 yaşındaki Mehmet Demen, Öykü Arine umut olmak için kök hücre bağışından bulunduktan sonra kendisi lösemiye yakalandı. Tedavisi nedeniyle 2 aydır öğrencilerinden uzak kalan Mehmet öğretmene uygun donörün bulunması için Aydında kampanya başlatıldı. İzmir Karşıyakada bir ilkokulda sınıf öğretmeni olan 20 yıllık öğretmen Mehmet Demen, 2019-2020 eğitim yılının açılmasından 2 gün sonra 11 Eylül günü grip şüphesiyle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine başvurdu.

Yapılan tahlillerinde Demenin lösemi hastası olduğu belirlendi. Yaklaşık 2.5 aydan beri EÜH Onkoloji Bölümünde tedavi gören ve kemoterapi nedeniyle saçları dökülen evli ve 2 çocuk babası Demenin sağlığına kavuşması için uygun donörden ilik naklinin yapılması gerekiyor. Aile bireylerinden uygun donör bulunamaması üzerine Demenin ailesi ilik bağışında bulunulması için yardım istedi. Mehmet öğretmen için Aydında yakınları ve öğrencileri tarafından kök hücre bağışı kampanyası başlatıldı.
Öğrencilerinden ayrı kalmanın üzüntüsünü yaşayan Mehmet Demen, İzmirde lösemi hastası Öykü Arine kök hücre bağışında bulunduktan birkaç hafta sonra kendisinin de aynı hastalığa yakalandığını öğrendi. Öykü gibi kendisinin de ilik nakli ile hayata tutunacağı umudunu taşıdığını belirten Demen, “Öykü Arin, kök hücre bağışı konusunda toplumda farkındalık yarattı. Ben de o dönemde Öykü için kök hücre bağışında bulunmuştum. Ancak aynı hastalığın pençesine düştüm.

Hastalığım nedeniyle çok sevdiğim öğrencilerimden ayrı kaldım. İyileşerek yeniden okula öğrencilerime dönmek istiyorum. Bana umut olacak uygun bir donörün bulunmasını bekliyorum” dedi. Eşinin sağlığına kavuşması için ilik nakli olması gerektiğini ifade eden Evren Demen de yardımseverlerin desteğini beklediklerini söyleyerek herkesi donör olmaya davet etti

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER