Cuma, Mayıs 10, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelOYUNU SEVEN SAYSIN

OYUNU SEVEN SAYSIN

Oy ve Ötesi Hatay İl Sorumlusu Sinem Şahpaz Yalçınkaya Yazılı bir açıklama yaparak “Türkiye’de demokratik değerlere toplum olarak sahip çıkma kültürünün yerleşmesi için gönüllü bir bilinçlendirme ve sivil toplumu güçlendirme hareketi olarak doğmuş olan Oy ve Ötesi, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde başladığı seçim gözlemciliği görevine tekrarlanan Yalova seçimlerinde, Ağustos 2014’te gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçiminde ve 7 Ha ziran 2015 genel seçimlerinde devam etti. “dedi.

Yalçınkaya nın açıklamaları şöyle;”2014 Nisan ayında dernekleşerek tüzel kişilik kazanan Oy ve Ötesi, tüm bu süreçte tarafsızlığını ve bağımsızlığını koruyarak, şeffaf seçimlerin sivil toplum tarafından sahiplenilmesi hedefi ile çalışmalarını sürdürdü.

Tüm siyasi oluşumlara eşit mesafede olan Oy ve Ötesi Derneği, 1 Kasım’da gerçekleşecek seçimler için çalışmalarına başladı. 7 Haziran genel seçimlerinde 46 ilde 55.000’in üzerinde gönüllü ile seçim gözlemciliği yapan dernek, 7 Haziran’da yakaladığı başarıyı tekrar yakalamak, verilen her oyun takipçisi olmak hedefiyle 1 Kasım seçimleri için gönüllü kayıtlarını almaya başladı. Seçim gözlemciliği yapmak isteyenlerin derneğin internet sitesine girerek sandik.oyveotesi.org adresinden kayıt yapmaları, 7 Haziran genel seçimlerinde görev almış gönüllülerin ise aynı adresten kayıt yenilemeleri gerekiyor.

Hatay’da da sandık başında olacak olan Oy ve Ötesi Derneği’nin Hatay’daki ilk eğitim toplantılarının ilki ,
• 4 Ekim Pazar günü saat 13:00’te Hatay Tabip Odası’nda
• 17:00’de İskenderun Sosyal Haklar Derneği’nde gerçekleşti.

Toplantılara katılım düzeyi oldukça yüksekti. Ancak unutulmasın ki;
SENSİZ BİR KİŞİ EKSİYİZ.
1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri’ne kadar Oy ve Ötesi Derneği’nin müşahitlik eğitimleri devam edecek ve duyuruları Facebook üzerinden OY VE ÖTESİ HATAY sayfasından yapılacaktır. Tüm seçmenlerin oylarının peşine düşecekleri umuduyla herkesi sevgiyle selamlıyor ve Hatay’lı seçmenleri Oy ve Ötesi gönüllüsü olmaya çağırıyoruz.
Oyunu seven Saysın”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER