Cuma, Mayıs 10, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberÖzçelik-İş Sendikası Başkanı, Körfez’e Anlattı: “İşçiler Coronavirüsten Nasıl Etkilendi?

Özçelik-İş Sendikası Başkanı, Körfez’e Anlattı: “İşçiler Coronavirüsten Nasıl Etkilendi?

Özçelik-İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Güngör, mağdur esnaf ve işçilerin sesini duyurmaya devam eden Körfez Gazetesi’ne işçilerin coronavirüs salgınından nasıl etkilendiğini anlattı.

Özçelik-İş Sendikası Başkanı, Körfez’e Anlattı: “İşçiler Coronavirüsten Nasıl Etkilendi?

Körfez Gazetesi olarak, mağdur olan işçilerin sesi olmaya devam ediyoruz. Coronavirüs salgından işçi sınıfının nasıl etkilediği ve işyerlerinde alınan önlemlerinin yeterliliğini Özçelik-İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Güngör’e sorduk.

Başkan Güngör: Coronavirüsü İşçileri Olumsuz Yönde Etkiledi

Başkan Güngör, “Coronavirüs işçi sınıfını olumsuz yönde etkilemiştir. Binlerce emekçi  ücretsiz izine çıkartılmış yada fabrikaların  kısa çalışma ödeneğine başvurmasıyla maaşlarında kayıplar yaşamıştır.” cevabını verdi.

Güngör; Öncelikle bölgemizde örgütlü olduğumuz fabrikalarda işverenlerimiz işçi kıyımına gitmemiş endüstriyel ilişkiler içerisinde karşılıklı her türlü fedakarlığı yaparak üretime devam etmişlerdir.Bu konuda gerekli duyarlılığı gösteren emekçilerimize ve işverenlerimize minnettarım dedi.

Yetkili Olduğunuz İş Yerlerinde Alınan Önlemler Nelerdir Yeterli midir?

Başkan Güngör, “Coronavirüs alakalı örgütlü olduğumuz iş yerlerinde başta İSDEMİR olmak üzere MMK, EKİNCİLER, YOLBULAN, BEFESA fabrikalarımızda ciddi tedbirler alınarak vaka sayısı minimum seviyede tutulmaya çalışılmaktadır. Önlem olarak kronik hastalarımız ve engelli çalışanlarımız idari izine gönderilmiş ;Diğer üyelerimizde büyük fedakarlık yaparak üretime devam etmişlerdir.”

Başkan Güngör, “Hijyene daha çok önem verilerek maske, dezenfektan, eldiven gibi virüsten korunmak için gerekli malzemeler ivedilikle temin edilmiştir. İzolasyonun önemi dikkate alınarak taşıma servisleri yemekhaneler,dinlenme  ve çalışma ortamları dizayn edilmiştir. Çalışanlarımızın Günlük olarak ateşleri ölçülmektedir. Hatta bazı fabrikalarımızda çalışanlarımızın kimlerle temas ettiğine dair günlük tutmaları istenmektedir.Tüm bu çalışmalar sendikamız ve işverenimizle birlikte koordineli bir şekilde yürütülmektedir.

Sendikasız İş Yerlerinde İşçi Sağlığı Açısından Neler Yapılıyor?

Bu konuda gördüğüm kadarı ile işverenler pandemi kurulu kararlarına uymaya gayret gösteriyorlar ancak;

Sendikasız iş yerlerinde tüm bu önlemler tek taraflı olarak işverenin insafına bırakılmıştır.” cevabını verdi.

Genel Olarak İşçi Sınıfı Adına Hükümetten Beklentileriniz Neler? Destek Paketi İstiyor Musunuz?

Başkan Güngör ;Devletimizden özellikle işten çıkarılmaların engellenmesinin devamını,kısa çalışma ödeneğine başvuran işletmedeki çalışanlarımızın hiçbir hak kaybına uğramaması için destek beklemekteyiz.Metal sektöründe ithalatın minimum seviyeye çekilerek mamüllerimizin iç piyasada değerlendirilmesini talep etmekteyiz.Hükümetten isteklerimizi; Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanımız Yunus DEĞİRMENCİ beye ilettik.Genel başkanımızda Hak-İş Konfederasyonu başkanımız Mahmut ARSLAN bey aracılığı ile yazılı olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımıza iletmişlerdir.” cevabını verdi.

Etiketler: Özçelik-İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Güngör, iskenderuniskenderun haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER