Salı, Nisan 23, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberÖzçelik-İş Sendikası Şube Başkanı  Güngör:"üzere yetkili olduğumuz tüm iş yerlerinde ek zam...

Özçelik-İş Sendikası Şube Başkanı  Güngör:”üzere yetkili olduğumuz tüm iş yerlerinde ek zam isteyeceğiz

 

Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, “Son dönemdeki artan enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında, toplu iş sözleşmesi daha önce imzalanmış olan İSDEMİR başta olmak üzere yetkili olduğumuz tüm iş yerinde Ocak ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte sözleşmelerimize ek olarak ilave ücret artışı talebinde bulunacağız” şekilde açıklamada bulundu.

Hak-İş Konfederasyonu İl Başkanı ve Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, ülkemizdeki ekonomik gelişmeler ışığında çalışma hayatına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Döviz kurundaki dalgalanmaların hayat pahalılığını daha da arttığını ifade eden Şube Başkanı Güngör, “Günün şartlarına ve işyerlerimizin mevcut durumuna göre daha önce çok başarılı bir şekilde imzaladığımız toplu iş sözleşmelerimizin, bugün çarşıdaki, pazardaki ateş pahalılığı karşısında maalesef eridiğine şahitlik ediyoruz. Üyelerimizden de bu yönde geri dönüşler alıyoruz. Bu nedenle üyelerimizin ücretlerinin günün koşullarına göre yeniden uyarlanması için çalışma başlattık” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Ocak ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte işverenlerle temas kuracaklarını belirten Güngör, “Bizler bugüne kadar üyelerimizin talep ve beklentilerini karşılamak için canla başla çalıştık. İşyerlerinde bize yansıyan ne varsa işverenlerin önüne götürmekten çekinmedik. Bugün geldiğimiz noktada da yeni bir durum ortaya çıkmıştır. Ortaya çıkacak 2021 yılı enflasyonun son 6 aylık dilimine göre işverenlerle görüşmeler gerçekleştirerek, üyelerimizi marketlerdeki ve mutfaktaki yangına karşı korumak için neler yapabileceğimizi görüşüp, konuşacağız” dedi.

“FEDAKÂRLIKLARIMIZIN DA KARŞILIĞINI İSTEYECEĞİZ”

Özellikle pandemi sürecinde İskenderun emekçisinin canını dişine takarak, yine canını riske atarak, işine sahip çıktığının altını çizen Güngör, “Böylesi fedakarlıklarla işine, iş yerine sahip çıkan üyelerimizin bu zorlu ekonomik koşullar altında işverenlerce yalnız bırakılmaması en büyük beklentimizdir. Birçok iş kolundaki çalışan canını korumak için evden çalışırken, bizler tezgahlarımızın başlarından ayrılmadık. Ailemizin rızkı ve iş yerimizin geleceği için canla başla çalıştık. Bugün de emekçiler olarak yaptığımız fedakarlıklar karşısında işverenlerin de ellerini taşın altına koymasını isteyeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER