Pazar, Nisan 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelÖzel Güney Kampüsde Öğrencilere günümüz gazeteciliğini anlatıldı

Özel Güney Kampüsde Öğrencilere günümüz gazeteciliğini anlatıldı

 

Gazeteci Ufuk Aktuğ, Özel Güney Kampüs Metin Kanmaz Koleji’nde bir araya geldiği öğrencilerle çağın en hızlı iletişim araçlarından internet gazeteciliği hakkında bilgi ve birikimlerini paylaştı.
Özel Güney Kampüs Metin Kanmaz Koleji konferans salonunda gerçekleştirilen kariyer toplantısının konuğu Gazeteci Ufuk Aktuğ oldu.
Kariyer etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Özel Güney Kampüs Metin Kanmaz Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkçe Öğretmeni Recep Yıldırım, zaman içerisinde gazeteciliğin dili ve niteliğinin değiştiğini ifade ederek “Günümüzde cep telefonlarımızın esiri olduk. Ama bunu işlevsel kullanmak gibi bir amacımız var. İletişim inanılmaz şekilde hızlı gerçekleşiyor. Birbirimizi daha kolay bulabiliyoruz. Bugünkü konumuz da internet medyası, internet haberciliği. Gerçekten de yüzümüzü ağartan bir gurup var. Bu gurup İskenderun.org İskenderun’un yüz akı bir habercilik yapıyor. Yine İskenderun’un yüz akı sektörel dergi her ay yeni bir tema ile sektörleri birbirleriyle buluşturarak tanıtımını yapıyor” diye konuştu.
Kariyer gününün konuğu İskenderun.org ile Sektörel derginin imtiyaz sahibi Ufuk Aktuğ Gazeteci Ufuk Aktuğ da Milliyet Gazetesi ile gazetecilik mesleğine başladığını Demirören Haber Ajansı ile İskenderun başta olmak üzere bölgede yaşanan olayları haberleştirdiğinin altını çizdi.
Ufuk Aktuğ İskenderun.org ve Sektörel Dergileri hakkında da bilgi verdiği konuşmasında “Gazetenin taşlar üzerine yazılmasından gazete sayfalarına, renkli gazetelerden, bugün cep telefonunu içerisine kadar girerek insanların bilgi alması noktasına gelinen bir teknolojik evre geçirdi” dedi.
Aktuğ, internet gazetecilik başta olmak üzere gazetecilik mesleği ve doğru haber verme konuları üzerinde durduğu seminerde öğrencilerle karşılıklı sorularla da günümüz internet haberciliği konusunda bilgiler paylaştı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER