Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberÖzgecan Aslan, Arsuz'da Anıldı

Özgecan Aslan, Arsuz’da Anıldı

Arsuz CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Leman Yılmaz, Özgecan Aslan‘ın katledilişinin 5.yılında, kadına yönelik şiddete yönelik açıklamalarda bulundu. Özgecan Aslan olayının kadına şiddeti anımsattığını kaydeden Arsuz CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Leman Yılmaz, toplumun tüm katmanlarıyla buna karşı çıkması ve tepki göstermesi gerektiğini belirtti.

Özgecan Aslan, Arsuz’da Anıldı

“Bahar Çiçeği Gibi Taptaze Bir Fidandı, Özgecan”

Arsuz CHP İlçe Kadın Kolları Yönetimi adına “Bahar çiçeği gibi taptaze bir fidandı, Özgecan” başlığıyla açıklamada bulunan Başkan Yılmaz, “Topluma yararlı çağdaş bir kadın olabilecekken, kadına yönelik şiddetin sembolü haline geldi, Özgecan Aslan. Anısına heykeller dikildi, filmler çekildi, parklar ve anıtlar yapıldı, yürüyüşler düzenlendi. Hepimizin ortak dileği, Özgecanlar ölmesin idi. Her 11 Şubat’ta, yüreklerimiz, şiddete uğrayarak ölen kadınlarımız için yanıyor.”

“Toplu Bir Arada Tutan Yapı Taşları Zarar Görmekte”

Özgecan Aslan, Arsuz’da Anıldı

Toplumun her kesimine sinen şiddet, fiziksel olarak güçsüz görülen çocuklar ve kadınlar üzerinde yoğunlaşıyor. Cumhuriyet değerlerinden, cumhuriyet felsefesinden uzaklaştıkça, insani değerler sistemi yozlaştıkça, kadın ve çocuk, kimsesiz kalmaktadır. Ülkemizde çağdaş bir toplum olmamızı sağlayan bilimsellik ve laiklikten, halkçılık ve devletçilikten uzaklaştıkça, toplumu bir arada tutan yapı taşları zarar görmektedir.

“Cumhuriyetin Devrimlerine Sarılmaya Davet Ediyoruz”

Medya üzerinden topluma sunulan bireyci, çıkarlar üzerine kurulan, maddi değerleri öne çıkaran yaşam felsefesi insanları yalnızlaştırıp, bireyselleştirmektedir. Aile değerleri hafife alınmakta, insani değerler göz ardı edilmekte, insanın insana sevgi ve saygı ile yaklaşımı alay konusu olmaktadır.
Şiddet, tüketim, gericilik ve bölücülüğü besleyen kapitalist zihniyete karşı, bütün kadınlar, toplumda birlikte güç yaratarak buna karşı koyabiliriz. Ülkemizin çağdaş cumhuriyet değerlerinin, emperyalizm tarafından içeride ve dışarıda saldırıya uğradığı, ateşle sınandığı bu zor günlerde, kadınların farkındalığına, birlik ve beraberliğine her zamankinden daha fazla gereksinim vardır. Şiddete karşı mücadele, ancak örgütlü olmakla mümkündür. Bunun için de vatan ve millet sevgisi taşıyan, Atatürkçü değerlerle mücadele eden tüm kadınları, cumhuriyet devrimlerine sarılmaya davet ediyoruz.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER