Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayÖzgür Özel, Hatay’ı ziyaret etti.

Özgür Özel, Hatay’ı ziyaret etti.

 

CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel, Hatay’ı ziyaret etti. Ziyaret, CHP il koordinasyon merkezinde düzenlenen bir toplantıyla gerçekleşti.

Toplantıya CHP Hatay İl Başkanı, il yönetim kurulu yöneticileri, eski bakan Nihat Matkap ve milletvekilleri de katıldı. Özgür Özel, kurultay öncesinde gerçekleştirdiği il ziyaretlerinden birini Hatay’a yaparak sözlerine başladı.

Özel, konuşmasının büyük bir bölümünü Maraş merkezli depremlerde en çok hasarın ve can kaybının yaşandığı Hatay’ın daha fazla duyulması gerektiğini vurgulayarak geçirdi. Özellikle çadırların önünde konuşan Özel, Hatay’ın deprem sürecinde geride bırakıldığını ve kendi kaderine razı edildiğini ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı ziyaretinde kente yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi aldığını da aktaran Özel, “Atatürk’ün emanet ettiği bu şehri tarihi dokusuna sahip çıkarak ayağa kaldırmak, şehrin kültürel yapısını koruyarak, kutsal dinler açısından anlamını muhafaza ederek, yan yana birlikte yaşama kültürünü koruyarak, demografisine müdahale edilmesine izin verilmeksizin Hatay’ı gündemde tutmak hepimizin boynunun borcudur.” diye konuştu. Bu süreçten sonra Hatay’ın hem kendisinin hem de CHP’nin şahsi bir meselesi olacağını belirtti ve kurultay seçiminden sonra Genel Başkan sıfatıyla ilk ziyaretini Hatay’a gerçekleştireceğini sözlerine ekledi.

Özel 4-5 Kasım’da 38. Olağan Kurultay’ı yapacaklarını belirterek, kurultay sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Baba evini yıkmak değil, tam aksine birleştirip ülkeyi hak ettiği seviyeye çıkarmak için çalışmak istediğini ifade etti.

CHP’nin kimsenin tapulu malı olmadığını, bu partinin tapusunun sadece Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait olduğunu vurguladı. Özel, kurultaya 41 il başkanı ile girseler bile kazandıktan sonra 81 il başkanı ve 1200 seçilmiş delegelerle el ele, omuz omuza  birlikte çıkacaklarını ve Genel Başkanlarına saygının ve vefanın yitirilmeyeceğini belirtti. Ayrıca, partinin üzerindeki ölü toprağını atarak Cumhuriyet’in 100. yılında genç zihinlerle daha başarılı olacaklarını ifade etti. Basın açıklamasının ardından Özel, partililerle görüştü. –

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER