Cuma, Mayıs 3, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"PARTİ TEŞLİKATININ EMRİNDEYİZ"

“PARTİ TEŞLİKATININ EMRİNDEYİZ”

CHP’de bir dönem Bakanlık ve Milletvekilliği yapmış eski siyasetçiler toplu halde İl Başkanlığı’nı ziyaretle Parti teşkilatının emrinde hizmetinde olduklarını, verilecek her görevi yerine getirecekleri mesajını verdi.
Eski Bakanlar Nihat Matkap ile Fuat Çay yanı sıra eski Milletvekillerinden M. Ali Ediboğlu, Haydar Demirtaş, Tevfik Bilal ve Turhan Hirfanoğlu’nun yer aldığı heyetin İl Başkanlığı ziyaretine Milletvekili Serkan Topal da katıldı.
MATKAP:
Türkiye yol ayırımında…
Ziyaretçi CHP heyetinin önde gelen isimlerinden eski Bakan Nihat Matkap, yaptığı konuşmada, Türkiye’nin yol ayırımında olduğunu, ilk seçimlerde Türk halkının ya karanlık otoriter bir sistemle yoluna devam edeceğini ya da çağdaş aydınlık günleri, demokrasiyi seçmek zorunda kalacağını anlattı.
Yeni sistemle beraber Türkiye’de parlamenter sistemin sona ereceğini, hükümetin denetlenemeyeceğini, gensoru müessesesinin kalkacağını, yüksek yargı başta olmak üzere anayasal kurumların görevlerini gereği gibi yerine getiremeyeceklerini söyleyen Nihat Matkap, getirilmek istenen siyasal sistemin karşılığının Uganda ve Suudi Arabistan’da bile olmadığına dikkat çekti. Ülkenin kritik sürecinde CHP’nin lokomotif olması gerektiğini konuşmasında dile getiren Nihat Matkap, “Yapılması gereken, 16 Nisan 2017’deki % 50’nin üzerindeki ‘HAYIR’ ruhunun yaratılması, geliştirilmesi ve Genel Başkanımızın söylediği gibi % 60 puan bandına çıkarılması olmalıdır” dedi. Matkap, sözlerini, “Biz, Parti teşkilatımızın vereceği her göreve hazırız, yanınızdayız” şekline noktaladı.
DEMİRTAŞ: Bomba ha Şam, ha Antakya’ya düşmüş, fark etmez…
CHP’nin 12 Eylül öncesi Milletvekillerinden Haydar Demirtaş, geçtiğimiz Cuma günü ABD’nin Suriye saldırısına atıfta bulunarak, “Bomba ha Şam’a düşmüş ha Antakya’ya, fark etmez” dedi ve “Bu bomba, insanlığın yüreğinedir” değerlendirmesi yaptı.
Demirtaş, eskiler olarak, CHP ana kademeleri ile alt kademelerinin emrinde ve yanında oluklarını da sözlerine ekledi.
EDİBOĞLU:
% 85 CHP’yi iktidar görmek istiyor…
Eski Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu da, parlamenterliği öncesi ve sırasında Hatay’ın 400 köyünü defalarca gezdiğini, 1989’da başladığı siyaset yaşamında Hatay’ı karış karış gezdiğini, Partiye küsme, kırılma ve dargınlık diye bir şeyi asla kabul edemediğini, herkesin verilecek her görevde ve her konumda Partisine sadakatle çalışması gerektiğini, beklentisi olanlar ve olmayalar olarak CHP’ye oy verenlerin % 85-90’ının Partiyi iktidarda görmek istediğini sözlerine ekledi.
HİRFANOĞLU: Sandıklara sahip çıkmalıyız…
CHP’nin eski Milletvekillerinden Turhan Hirfanoğlu da, özelikle sandık güvenilğine işaret ederek, “Sandıklar korunmalı, sandık görevlileri sil baştan yenilenmeli, her sandıkta mutlaka müşahidimiz bulunmalı” uyarısı yaptı.
AKGÖL:
CHP Varlığı egemenleri korkutuyor…
CHP eski Milletvekili Hasan Akgöl de, Parti yönetiminin, eskileri de katarak seçim politikası yapması gerektiğini, CHP’de eski-yeni herkesin üzerine düşen sorumluluğu yapması gerektiğini, bunda Milletvekilleri, İl- İlçe Başkanları, Meclis üyeleri, yöneticiler, gençlik ve kadın kolları herkesin dahil olduğunu kaydederek, “CHP güçlü olduğu içindir ki ABD’nin Ortadoğu’daki BOP Projesi yarım kalıyor, tamamlanamıyor” değerlendirmesi yaptı.
MULLAOĞLU:
Hepinize teşekkürler…
CHP İl Başkanı Servet Mullaoğlu da, Partide karşıladıkları eski Bakanlar ve Milletvekillerine bu ziyaretleri ve destek mesajları için teşekkür ederek, onlarla gururlandıklarını belirtti.
CHP İl Yönetimi’ne destek ziyaretine eski Bakanlardan Fuat Çay, İstanbul Milletvekili Zeynel Emre ile Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi de katıldı, gelişmeden ötürü çok sevindiklerini ve gururlandıklarını belirtti. -Cemil Yıldız-

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER