Pazartesi, Mayıs 6, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelPatlayıcı maddeler balık stoklarına büyük zarar veriyor

Patlayıcı maddeler balık stoklarına büyük zarar veriyor

Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, İl Müdür Yardımcısı Avni Hatay, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ufuk Sakallı’ nın katılımıyla, Arsuz ilçesi Konacık Işıklı balıkçı barınağında, barınak işletmecisi S.S. Su Ürünleri Kooperatif Başkanlığı ve yöre balıkçıları ile bir araya geldi.
Sorunlar dinlenerek yerinde tespitlerde bulunan Müdür Çolakoğlu; “Balıkçı barınakları, balıkçılık faaliyetleri açısından hayati bir konuma ve öneme sahiptir. Bu yerler, balıkçı teknelerinin korunma, barınma ve bakım-onarım amaçlı ihtiyaçlarının karşılandığı yerler olduğu gibi balıkçı tekneleri tarafından avlanılan, avcılık ürünlerinin karaya çıkış noktaları olarak da hizmet vermektedirler. Sürdürülebilir bir balıkçılık için av yasaklarına uyulması gerektiğini ve patlayıcı maddelerle yapılan avcılığın balık stoklarına büyük zarar veriyor” dedi.
Çolakoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığımızın, küçük ölçekli balıkçılara verdiği desteklemelerden faydalanabilmek için, İlçe Müdürlüklerine müracaatta bulunmaları gerektiğinin altını çizdi.
Etiketler: Hatay Büyükşehir Belediyesi Antakya Haber Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER