Perşembe, Nisan 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaSporPayas Spor, Saldırıya Yönelik Yasal İşlemlerde Bulundu

Payas Spor, Saldırıya Yönelik Yasal İşlemlerde Bulundu

TFF 3. Lig 2. Grup‘ta mücadele eden Payas Spor, Tepecikspor deplasmanında, bir grup taraftarın bıçaklı saldırısına uğradı. Payasspor saldırı ile ilgili gerekli yasal işlemlerde bulundu.

Payasspor, Saldırıya Yönelik Yasal İşlemlerde Bulundu

Payasspor oyuncusu Aykut Topal, yedikleri üçüncü golün ardından bir gurup taraftarın sahaya atladığını belirtti. Topal ”Kale önüne kadar gelen grubun elinde kesici aletler vardı, arkadaşlarımı darp etmeye kalktılar. Arkadaşlar da kendilerini korumaya çalıştı. Bunun üzerine kart ile cezalandırıldılar” ifadelerinde bulundu.

Kapıyı Kaptmaya Çalışırken Tekme Vurdular

Sonra soyunma odasına girdiklerini dile getiren Aykut Topal “Kapının açık olduğunu görünce kapatmaya gittim. Saldıran grup baktım geliyor, kapıyı kapatmaya çalışırken tekme vurdular, camlar kırıldı. Saldırganın elinde kesici alet vardı, orada boğuştuk. Sol bileğimde ve dirseğimde kesikler var dikişler atıldı. Sağ ayak dizim şiş ve ayak başparmağımda dikiş var. İlk müdahaleyi kulüp masörümüz yaptı ve hastaneye götürdüler beni. Kapıda müdahale etmemiş olsaydım belki çok farklı olacaktı veya benim boğazımı kesseydi ben olmayacaktım. yolda gelirken hep bunları düşündüm. İlla alt liglere önem vermek için birilerinin ölmesi mi lazım” dedi.

Kesici Aletle Gelen Saldırgana Müdahale Ettikleri için Kırmızı Kart Gördü

Payasspor, Saldırıya Yönelik Yasal İşlemlerde Bulundu

Takımın kalecisi Suphi Dağ elinde kesici aletle gelen saldırgana müdahale ettiği için kırmızı kart gördüğünü belirtti. Dağ, “Hakemin yanına gittim elinde kesici alet var dedim. Müdahale edemezsin dedi. Direk kırmızı kart yedim. Ölüm mü olması gerekiyor” dedi.

Futbolcu Kardeşlerimiz Demoralize Oldu

Gerekli yasal girişimlerde bulunduklarını söyleyen Kulüp Başkanvekili Mevlüt Aydın, “Tasvip etmiyoruz sporun kardeşlik, barış olduğu bir ortamda böyle bir olayı yaşamış olmak bizleri çok üzdü. Futbolcu kardeşlerimiz çok demoralize oldular. Mağlup olan bir takıma gelip saldırdılar. Galip olan takım sevinir ve sevincini paylaşır. Ama önemli oyuncularımız ve takımın en önemli noktalarındaki oyuncularımıza saldırıların olması, darp edilmesi dikkat çekici. Buradaki asıl amacı çok merak ediyoruz. Bu saldıran grubun amacı neydi? Sahada alınan güvenlik önlemleri çok yetersizdi. Güvenlik kameralarının fişlerinin çekili olması bunların hepsi soru işareti. Federasyonumuzdan bunun iyice araştırılmasını istiyoruz. Hakemler maç bitmeden gelişen olaylara rağmen maçı bitirdik dediler. Bizim oyuncumuza saldırı yapılmış darp edilirken kendini savunmak isteyen oyuncumuz kırmızı kartla cezalandırılıyor. Böyle bir facia olamaz. Biz gerekli girişimlerde bulunduk. Karşı takım maçı olmadı demiyoruz ama tedbirler alınsın gösterilen kartlar iptal edilsin”

“Mağlup Olmuş Bir Takım Saldırıya Uğruyor”

Payasspor Teknik Direktörü Mehmet Seçkin “İşin enteresan tarafı mağlup olmuş bir takım saldırıya uğruyor. Müsabakanın 20 dakikasında dahil olan bir gurup, karşı tarafın iddiası bize ait olmayan bir gurup, kime ait olduğu bilinmeyen bir gurup, emniyet tarafından önlem alınmayan bir mevzuat, soyunma odamıza kadar cesaretli bir şekilde kesici aletlerle saldıran şiddete hiç anlam veremiyorum. Geçmişte olduğu gibi bugünde aynı şeyler devam ediyor. Milletvekillerimiz bize geçmiş olsun diyor, Federasyon yetkilileri mesaj atıyor telefon ediyor sadece geçmiş olsun diyor. Gönlümüzü alıyor. Bizler yediğimiz dayakla kalıyoruz gördüğümüz zararla kalıyoruz. Takım içinde ciddi darp edilmiş dört oyuncumuz var. Aykut, Takım kaptanımız Yasin kalecimiz Suphi ve Cumali şuanda gerçekten sıkıntı içerisindeler. Bu yaşananlar üç gün sonra unutulmasın yetkililer ilgililer üzerlerine düşen görevleri yerine getirsinler istiyoruz” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER