Salı, Mayıs 14, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelPayas’ın Çehresi Değişecek

Payas’ın Çehresi Değişecek

Hatay’ın Payas İlçesinde balıkçıların barınak olarak kullandığı sahildeki mendirek genişletme ve ıslah çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çalışma bittiğinde Balıkçı Barınağı Payas’ın çehresini değiştirmesi bekleniyor.

DLH İnşaatı Genel Müdürlüğünce 2011 yılı yatırıp programına alınan Payas Balıkçı Barınağında bir süre önce onarım ve ıslah çalışmaları başlatıldı. Cin Kulesi, halk plajının bulunduğu sahil bölgesinde balıkçıların barınak olarak kullandığı sahilde deniz doldurularak mendirek uzatılıyor. Dev kayalar kamyonlarla taşınarak deniz dolduruluyor, mevcut mendirek ise kıyıdan denizin içlerine ve halk plajını da koruyacak bir kavilikte uzatma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Kapsamı geniş bir çalışma ile Payas Belediyesinin sahilde Mustafa Kemal Paşa Caddesi, Halk Plajı ve çevresi, yapılan düzenlemelerle barınağın bulunduğu yer balıkçı teknelerini koruma altına alırken adeta ilçede cazibe merkezi haline gelmesi düşünülüyor.

Balıkçı Barınağı mendireğinin uzatma ve ıslah çalışmaları bittiğinde çevresinde Belediye tarafından yapılacak peyzaj düzenlemesiyle birlikte burasının Payas’ın çehresini değiştirmesi de bekleniyor.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER