Cumartesi, Nisan 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaSporPayasspor Başkanı Arslan'dan Lider Takımların Üst Lige Çıkması Kararına Destek

Payasspor Başkanı Arslan’dan Lider Takımların Üst Lige Çıkması Kararına Destek

Payasspor Kulübü Başkanı Mehmet Arslan, tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs ile mücadelede liglere yönelik açıklamada bulundu.

Payasspor Başkanı’ndan Flaş Açıklama

Arslan’ın açıklaması şu şekilde oldu:

“Koronavirüs salgınından dolayı, spor müsabakalarının durumunu değerlendirmek üzere 19 Mart 2020 tarihinde Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın M.Muharrem Kasapoğlu başkanlığında, tüm federasyon başkanları ve kulüpler birliği başkanları ile bir toplantı gerçekleştirilmişti. Bu toplantı insan sağlığının her şeyden önemli olması münasebeti ile tüm spor müsabakalarının süresiz olarak ertelenmesi kararı alınmıştır. Bu kararı Payasspor Kulübü olarak desteklediğimizi her zaman ifade ettik.

İnsan Sağlığı Hiçe Sayılmıştır

Geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanı M. Muharrem Kasapoğlu, TFF Başkanı Nihat Özdemir ve alt lig temsilcileri ile video konferans yöntemi ile görüşme yapmış, bazı kulüpler 2 ve 3. ligde gruplarında lider olan takımlar direkt bir üst lige çıksın. 2 ile 9. sıra arası takımlar playoff oynasın, küme düşme kalksın” şeklinde tavsiyede bulunulmuştur.
Bu toplantılardan sonra bazı 3.lig kulüpleri tarafından, “Sağlık Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda TFF nin kulüplere bildirdiği tüm kararları eksiksiz yerine getirdik, 3. Lig hakkında adil olmadığını düşündüğümüz birtakım planlamalar kamuoyunda dillendirilmektedir. Liglerin kaldığı yerden devam ettirilmesini ve sonuçlandırılması görüşünü savunmaktayız.” gibi açıklamalar yapılarak, adeta Dünya Sağlık Örgütünün, Sağlık Bilim Kurulunun düşüncelerine değer verilmemiş, insan sağlığı hiçe sayılmıştır.

Bilim Kurulunun Tavsiyelerini Getirmemiz İmkansızdır

Bugün süper lig takımlarının dahi uygulayamayacağı bir ortamda, hangi 3.Lig takımları TFF nin yayınladığı Sağlık Bilim Kurulu Tavsiyelerini yapacak güç ve imkana sahiptirler? 3.Lig kulüplerinin ne kadar zor şartlarda futbolcularını barındırdığını burada anlatmaya sayfalar yetmez. Örneğin, bizler Tesislerimizde üçer veya dörder kişilik odalarda futbolcuları barındırmaya çalışıyoruz. Bırakın müsbaka oynamayı, tesislerdeki imkansızlıklar virüsün çoğalmasına sebep olacaktır. Allah korusun, bir futbolcumuz virüse yakalandığında hiç birimiz bunun hesabını veremeyiz. Bu şartlarda 3.Lig takımlarının ve Payasspor Kulübü olarak bizim, Liglerin oynanması için Sağlık Bilim Kurulunun tavsiyelerini yerine getirmemiz imkansızdır.

Payasspor Kulübü olarak, insan sağlığı her şeyin önündedir.Son yapılan toplantıda tavsiye edilen,2 ve 3. ligde gruplarında lider olan takımlar direkt bir üst lige çıksın. 2 ile 9. sıra arası takımlar playoff oynasın, küme düşme kalksın” şeklinde alınacak kararı desteklediğimizi kamoyu ve futbolseverlerimize bildiririz. Saygılarımla”

etiketler: Payasspor, Payasspor haber, Payasspor Kulübü Başkanı Mehmet Arslan

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER