Pazar, Nisan 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"PERSONEL ALIMINDA MÜLAKAT KABUL EDİLEMEZ"

“PERSONEL ALIMINDA MÜLAKAT KABUL EDİLEMEZ”


Türk Sağlık-Sen Hatay İl Başkanı Hayrettin Şahin, Sağlık Bakanlığının personel alımında mülakat kıstası getirileceği hakkındaki habere tepki göster

Türk Sağlık-Sen Hatay İl Başkanı Hayrettin Şahin, Sağlık Bakanlığının personel alımında mülakat kıstası getirileceği hakkındaki habere tepki gösterdi.
Şahin, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:
“Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen olarak kamuda içinde mülakat olan her sınava karşı çıktık. Çünkü bu tür sınavların esas amacı ülkemizde torpil adam kayırma gibi işler için uydurulan mevzuat düzenlemesi olmalarıdır.
Bu nedenle yapılan her sözlü sınav kul hakkının yendiği, vebal alındığı ve insanların mağdur edildiği bir uygulamaya dönüşmüştür.
En son Sağlık Bakanlığı’nın şube müdürlüğü kadrosu ile ilgili olarak yaptığı sözlü sınav sonucunda yazılı sınavın Türkiye birincisinin sözlü sınavda başarısız sayılarak elendiğini hatırlıyor ve kaygılanıyoruz.
Görevde yükselme sınavından sonra Sağlık Bakanlığı personel alımlarında da sözlü sınav uygulamasını yürürlüğe koymak istemektedir.
Özellikle geçtiğimiz ay açıklanan 29 bin 600 personel alımı için hala ilana çıkılmaması da bu durumu ifade eden bir gelişmelidir.
Biz adalet, liyakat ve ehliyet dedikçe kamu bürokrasisin ısrarla bunları tarumar edecek düzenlemelerin peşinde koşması ülkemizin hayrına değildir. Sistemi tamamen kokuşmuş bir hale getirecek düzenlemelerin esas alınmasını anlamak mümkün değildir.
Sağlık Bakanlığı personel alımında sözlü sınavın hayata geçirmemesidir. Bu düzenlemeyi taslak halinde iken rafa kaldırmasıdır. Sağlık Bakanlığı personelin onca sorununu çözmesi gerekirken, mülakatı gündeme almasını hayret ve üzüntüyle karşılamaktayız.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER