Pazar, Nisan 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelPOLİSİN ÖLDÜRDÜĞÜ OĞUROL TBMM GÜNDEMİNDE

POLİSİN ÖLDÜRDÜĞÜ OĞUROL TBMM GÜNDEMİNDE

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay’ın Samandağ İlçesi’nde ‘dur’ ihtarına uymadığı  iddia edilen 24 yaşındaki Güven Oğurol‘un polis tarafından vurularak öldürülmesi olayını TBMM gündemine taşıdı.

Başbakan Binali Yıldırm’a yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, CHP’li Topal, “’Dur’ ihtarına uymadığı iddia edilen Güven Oğurol hangi şüpheyle vurulmuştur” diye sordu.

Başbakana soruşturma açılıp açılmadığını da soran CHP’li Topal’ın Binali Yıldırım tarafından  yanıtlaması istemiyle sunduğu önerge şöyle:

Hatay’ın Samandağ İlçesi’nde polisin ‘dur’ ihtarına uymadığı gerekçesiyle 24 yaşındaki Güven Oğurol, açılan ateş sonucu hayatını kaybetmiştir.

– ‘Dur’ ihtarına uymadığı gerekçesiyle vurulduğu iddia edilen Güven Oğurol’a ateş açılması talimatını kim vermiştir?

– ‘Dur’ ihtarına uymadığı iddia edilen Güven Oğurol hangi şüpheyle vurulmuştur?

– Güven Oğurol’un hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan olayla ilgili bir soruşturma açılmış mıdır? Açılmış ise soruşturmanın akıbeti nedir?

– Olayla ilgili sorumluluğu olan kişi ya da kişiler hakkında yapılan işlemler var mıdır? Varsa bunları kamuoyu ile paylaşır mısınız?

– Polisin, sadece ‘dur’ ihtarına uymadığı gerekçesiyle birini vurması ya da öldürmesi gerekli midir?

– 2002- 2018 tarihleri arasında Türkiye genelinde sadece ‘dur’ ihtarına uymadığı gerekçesiyle kaç vatandaşımız polis tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybetmiştir?

Bu olaylarla ilgili açılan soruşturmalar sonucu olaya karışan kaç güvenlik görevlisi hakkında ne tür işlemler yapılmıştır?

Yaşanan üzücü olayla ilgili bir de açıklama yapan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal,  şunları söyledi:

Samandağ ilçemizde son derece üzücü bir olay yaşanmıştır. 24 yaşındaki Güven Oğurol polis tarafından vurularak öldürülmüştür. İddialar, Güven Oğurol’un ‘dur’ ihtarına uymadığı için öldürüldüğü yönündedir. Meclis Dışişleri Komisyonu’nda görevli olduğum için şu anda İsviçre’de bulunuyorum.  Olayı öğrendiğim ilk andan itibaren Sayın Vali, Sayın Başsavcı ve Emniyet yetkilileri ile görüşmeler yaptım. En kısa sürede olayın aydınlığa kavuşması için Bakan Bey ile de yüz yüze görüşeceğim. Aynı zamanda Samandağ İlçe Başkanımız Sayın Turgay Abacı olayın yaşandığı ilk andan beri gelişmeleri takip etmektedir. Konuyla ilgili tahkikatın sağlıklı bir şekilde yürümesi için üzerimize düşen tüm çalışmaları yapmaktayız. Ne olursa olsun bir vatandaşımızın öldürülmesi kabul edilemez. Olayın sorumlularının hukuk önünde hesap vermesi gerekmektedir. Yaşanan üzücü olayın takipçisi olacağız. Güven Oğurol kardeşimize Allah’tan rahmet, Ailesine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER