Çarşamba, Mayıs 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayPolis'ten Uyuma Bilgilendirmesi Sürüyor

Polis’ten Uyuma Bilgilendirmesi Sürüyor

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü’nün tüm ilçelerde sürdürdüğü ‘En iyi narkotik polisi anne’ ve UYUMA projesi kapsamında yürüttüğü halkı bilgilendirme çalışmaları aralıksız sürüyor.

İçişleri Bakanlığının 01.04.2022 tarihli ve 27857 sayılı Genelgesinde 2022 yılında erkek odaklı şekilde yürütülecek olan kadına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin yaygın eğitim ve farkındalık çalışmaları kapsamında Hatay’da da Emniyet çalışmalar yapılıyor.

Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince 01-04 Ekim 2022 tarihleri arasında il genelinde 33 seminer düzenledi, 3044 kişiye “En İyi Narkotik Polisi Anne” ve “UYUMA” projeleri hakkında bilgiler verildi. Narko Nokta faaliyetleri kapsamında ise 3 farklı noktada 15.210 vatandaşa bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Ayrıca vatandaşların telefonlarına UYUMA programını indirmeleri sağlandı.

Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince il merkezi ve ilçelerinde 9 Ekim 2022 tarihi itibariyle toplam 76.607 erkek vatandaşa kadına yönelik şiddetle mücadele alanında temel bilgilendirme ve farkındalık oluşturma eğitimleri verildi. ‘Kadına El Kalkmaz’ mottosu çerçevesinde kamu kurum ve kuruluşları ile kahvehane, kıraathane, kuaför, berber, organize sanayi bölgesi ve fabrikalar, pazar yeri, halkın yoğun olarak bulunduğu cadde ve meydanlar, cuma günleri cami giriş ve çıkışlarında bulunan erkeklere el broşürleri dağıtıldı.

Ayrıca 43.975 kadının cep telefonuna KADES Uygulaması yükletilmesi sağlandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER