Cuma, Mayıs 3, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiProf. Dr. Kazım Üzüm'e "Bilim Kurulu Üyeliği" Dolandırıcılığı

Prof. Dr. Kazım Üzüm’e “Bilim Kurulu Üyeliği” Dolandırıcılığı

Kayseri Erciyes Üniversitesi Çocuk Kardiyolojisi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kazım Üzüm, dolandırıcıların kendisini telefonla arayarak Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyeliğine seçildiğini söyleyerek verdiği hesap numarasına bağış yapmasını talep ettiklerini ifade etti. Dolandırılmak istendiğini öğrenen Üzüm’ün şikayeti üzerine polis dolandırıcıları tespit etmek için çalışma başlattı.

Prof. Dr. Kazım Üzüm, “Bilim Kurulu Üyeliği” Dolandırıcılığı Tuzağına Düşmedi

Memleketi Trabzon’un Tonya ilçesine coronavirüs salgını nedeniyle gelen Kayseri Erciyes Üniversitesi Çocuk Kardiyolojisi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kazım Üzüm, telefonla kendisini arayan dolandırıcıların, kendilerini Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı olarak tanıttığını ve kendisine 22 bin TL’lik maaş vaat ederek ve evrak hazırlamasını istediklerini açıkladı.

Prof. Dr. Kazım Üzüm, Dolandırılmaktan Kıl Payı Kurtuldu

Dolandırıcıların şehit ya da gazi ailelerinin hesabına da bağış yapmasını talep ettiği Üzüm’e, bağış yapması için hesap numarası da iletildi. Durumdan şüphelenen Üzüm bakanlığa ulaşarak dolandırılmak istendiğini anladı ve polise giderek şikayetçi oldu.

Prof. Dr. Kazım Üzüm: İnanmış Gibi Davrandım

Prof. Dr. Kazım Üzüm, “Kendini Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı olarak tanıtan kişi, şahsımı Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kuruluna almak istediklerini söyledi. Çok mutlu oldum, ‘çok yararlı olacağımı’ söyledim. Bunun üzerine ertesi gün sekreterine söyleyeceğini ve beni Bilim Kurulu üyeliğine aldıracağını söyledi. Ertesi gün sekreteri beni aradı; beni Bilim Kuruluna alacaklarını, bunun için 22 bin lira maaş alacağımı, yalnız bir bağış yapmam gerektiğini iletti. Bu bağış işi gündeme gelince, bunun bir normal prosedür olmadığını anlayıp, sanki inanmışım gibi davranarak ‘tamam’ dedim. ‘Parayı bulamıyorum, siz benim maaşımı yatırın, ben o zaman ilk maaşımın tamamını da yatırabilirim’ diye söyledim” dedi.

Bana Zarar Vermediler Ama Başkalarına Verebilirler

Prof. Dr. Üzüm, “Olaydan sonra emniyete geldim, görevli arkadaşlara, yaşadığım olayı anlatıp, tutanak altına aldırdım. Beni arayanlar, dolandırıcılığa teşebbüs ettiler. Özellikle istediğim şey; bu suç örgütünün çökertilmesi, başkalarının dolandırılmasının önlenmesidir. Bana bir zarar veremediler ama başkalarına bu zarar dokunabilir, dikkat etmek gerekir” diye konuştu.

etiketler: Prof. Dr. Kazım Üzüm, dolandırıcı, dolandırıcı haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER