Perşembe, Mayıs 2, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiProf. Dr. Naci Görür`den Eleştiri

Prof. Dr. Naci Görür`den Eleştiri

Son günlerde yaşanan depremler, Türkiye’nin önemli deprem uzmanlarından Prof. Dr. Naci Görür’ü endişelendirdi. Malatya’da dün meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki deprem ve Tokat Sulusaray’da yaşanan 4.1 büyüklüğündeki deprem, bugün ise Tokat Sulusaray’da hissedilen ve büyük korkuya neden olan 5.6 büyüklüğündeki depremle akıllarda 6 Şubat depremleri yeniden canlandı.


Türkiye’de deprem denince akla gelen ilk isimlerden olan Prof. Dr. Naci Görür, konuya dair önemli açıklamalarda bulundu. Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Deprem bizim için domates fiyatından, et fiyatından daha mı önemsiz?” sorusunu sordu.
Paylaşımında depremlerin ardından yaşanan rutinleşen süreci eleştiren Görür, “Şu anda televizyonlarda yaşanan sahneleri çok iyi biliyorsunuz değil mi? Tıpkı komedi gibi. Deprem oluyor. Televizyonlar konuşmaya başlıyor. Deprem uzmanları sıra sıra boy gösteriyor. Kayıp yoksa şükredilecek. Gece dışarıda kalınacak. Sonra da unutulacak. Eğer deprem büyükse acı ve keder.” ifadelerini kullandı.
Halkı deprem konusunda duyarlı olmaya çağıran Görür, “Sevgili halkım bu daha ne kadar sürecek? Neden deprem dirençli yerleşim alanları için talepte bulunmuyorsunuz? Harekete geçmiyorsunuz? 6 Şubat’ı ne çabuk unuttunuz? Deprem bizim için domates fiyatından, kırmızı et fiyatından daha mı önemsiz? Mülkün sahibi sizsiniz.” şeklinde uyarılarda bulundu

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER