Perşembe, Mayıs 9, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunProf Dr. Sakallı" Çip Üretimi Durdu"

Prof Dr. Sakallı” Çip Üretimi Durdu”

İskenderun Teknik Üniversitesinde görevli öğretim üyesi Prof.Dr. Abdulla Sakallı,3 Nisan günü Tayvan’da yaşanan 6,4 büyüklüğündeki deprem sonuçlarının ileriki düzeyde görüleceğini belirtti.
Prof.Dr. SAKALLI’ya göre, dünyanın en başarılı deneyimli elektronik çip üretimi Tayvan’da yapılıyor ve depremin yol açtığı tahribatla da ÇİP üretimi durdu
İSTE’de Endüstri mühendisliği fakültesinde öğretim üyesi Prof.D. SAKALLI’nın bu konudaki görüşleri şöyle.
“3 Nisan 2024 yani dün Tayvan’da meydana gelen depremin yıkıcı etkisi global düzeyde hissedilmeye başlanacak. Yerelde bölgede bulunan vatandaşlar ve vatandaşların dahil oldukları ekosistemler ciddi düzeyde etkilendi. Globalde ise bu etkilerin görünümü biraz daha geç hissedilmeye başlanacaktır.
Depremin meydana geldiği alanda yarıiletken ve elektronik çip üretiminde dünyanın önde gelen bir çok firmasının üretim tesisleri bulunmaktadır. Ekonomist dergisine göre, elektronik çip üretiminde en başarılı ve tecrübeli firmalardan TSMC ve UMC firmaları, üretim tesislerini geçici bir süreliğine durdurdu. Apple, NVİDİA, Samsung ve bir çok otomotiv devine elektronik çip üreten bu firmaların mevcut durumları tedarik ağ zincirini nasıl etkileyeceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz. Veriler geldikçe analiz edip paylaşacağım. Saygılarımla”
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER