Pazartesi, Mayıs 6, 2024
No menu items!
Ana SayfaSamandağProf. Dr. Sakallı`dan Mileyha Çağrısı

Prof. Dr. Sakallı`dan Mileyha Çağrısı

İklim Değişikliğinin oluşturduğu olumsuzluklara karşı bilim insanları sulak alanların korunmasını önerirken, İSTE’li bilim insanı Prof.Dr. Abdulla Sakallı, Hatay için Samandağ ilçesindeki Mileyha sulak alanının büyük bir şans olduğunu kaydederek korunmasını istedi
Yaklaşık 14 kilometre uzunluğundaki Samandağ sahiline yakın noktada olan Mileyha Sulak Alanı, doğal güzelliğinin yanı sıra göçmen kuşlara barınma ve dinlenme imkanı sunuyor ve Türkiye’nin önemli kuş göç güzergahından biri olarak kabul görüyor.
Mileyha Sulak Alanı, Türkiye’de ilk defa görülerek kayıt altına alınan pasifik incirkuşu, küçük tarla kuşu, kaya incir kuşu, çizgili gerdanlı kırlangıç, Arabistan toygarı ve çöl çobanaldatanın yanı sıra yaklaşık 283 kuş türü için de yaşam alanı oluşturuyor.
Uzmanların daha önceki açıklamalarına göre, Dünyada 10 bin 800 farklı kuş türü var. Türkiye’de 490 farklı kuş türü kayıtlı, bunlardan 283’ü Mileyha’da kayıt edilmiş durumda.
İskenderun teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Abdulla Sakallı,
Çalışmalarının sonuçlarına bağlı olarak yaptıkları uyarıların ulusal basında yer almaya başladığını kaydederek şu paylaşımda bulundu:
“.Sadece Akdeniz bölgesi değil, tüm bölgelerimiz ciddi bir şekilde İklim Değişikliğinin etkisi altında bulunmaktadır. Çölleşmeye karşı en hassas bölgelerimiz Akdeniz, İç Anadolu ve Güney Doğu Anadolu bölgeleridir. İklim Değişikliği Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız buna karşı Acil Eylem planları oluşturmaktadır. Bu eylem planlarının geliştirilmesi ve en kısa zamanda hayata geçirilmesi ümidiyle. Gelecek hepimizin. Yeşilsiz bir dünya, yok olmaya mahkumdur. Bu yüzden doğanın korunması ve tahrip edilen alanların önüne geçilmesi en öncelikli konularımız olmalıdır.
Bu vesileyle buradan Hatay ilimiz Samandağ ilçemiz sınırlarında bulunan Milleyha Kuş cennetinin acilen koruma altına alınması gerekmektedir.
Hali hazırda 300’den fazla kuş türüne ev sahipliği yapan bu sulak alanın acilen yerel ve ulusal yönetimlerce koruma altına alınması birinci önceliğimiz olmalıdır. “
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER