Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayPromosyon Sözleşmesini Güncelleyin!

Promosyon Sözleşmesini Güncelleyin!

SES Hatay Şubesi Yönetim Kurulu Hatay İl Sağlık Müdürlüğünden promosyon sözleşmesini güncelleştirmesini istedi.

Yönetim Kurulu imzasıyla “Hatay İl  Sağlık Müdürlüğü’ne sesleniyoruz: Promosyon sözleşmesini güncelleyin” başlığıyla yapılan Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Kurumunuzda görev yapmakta olan kamu çalışanları adına01.01.2020-31.12.2024 tarihinde yapılan promosyon sözleşmesinde sonraki 5 yılda gerçekleşmesi ön görülen faiz oranları dikkate alınarak, maaş müşterilerine, o bankayı kullanması ve parasını o bankada değerlendirmesi karşılığında belli oranda promosyon verildi.

Kurum idaresi binlerce, on binlerce kamu emekçisinin bu bankaların müşterisi olmasının karşılığında ne alacağının belirlenmesinde önemli bir göreve sahiptir. Bugünün ekonomik koşullarında bankaların her işlem için, her hizmet için, kendi yararını gözettiği ve en ufak bir hizmete bedel ödettiği bir ortamda kamu emekçilerinin alacağı güncel promosyon miktarları yetersizdir.

Günümüzün %80lere varan enflasyon oranları ve günlük hayata yansıyan %200’e varan faizleri karşılığında, kamu emekçilerinin üç yıl önce aldıkları 3-5 bin lirayı bulan promosyonlar çok düşük kalmaktadır. Bankaların karlarını 8 kat arttırdığı bir ortamda emekçilerin hakkının gasp edilmesine göz yumulamaz, bu koşullarda 3 yıl öncenin ortalama faiz oranı üzerinden yapılan promosyon anlaşmasının geçerliliği kalmamıştır. Biz promosyon sözleşmesinin güncellenmesini talep ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER