Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunProtokol Üyeleri Balıkçı Esnafıyla Buluştu

Protokol Üyeleri Balıkçı Esnafıyla Buluştu

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, partisinin Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ve İlçe Başkanı Abdülkerim Güven’le birlikte Numune Mahallesi’ndeki balıkçı pazarı esnafıyla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Balıkçı esnafı pazarın özellikle zemin kısmında büyük sıkıntı bulunduğunu, gelen müşteriye yakışmayan bir durum ile karşı karşıya kalındığını belirterek daha yakışır bir Pazar haline getirilesi için belediyeden çalışma yapmasını istediler.

Buranın bir kısmının manav ve balıkçı olduğunun altını çizen esnaf, başta olmak üzere altyapı sorunlarının da bulunduğunu su giderlerinin olmadığını, aşırı derecede koku yarattığını bu yüzden de müşterinin içeri girmediğini söyledi.

Pazarın üçüncü önemli sorununun ise ışıklandırma, aydınlatma olduğuna işaret eden esnaf “Akşamları burası zifiri karanlık, burası halk pazarı bu yüzden halk gelmiyor” dedi.

Eslafın derdini dinleyen Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da “Yüzde yüz değil yüzde bir milyon haklılar. Ben ilk geldiğimde, buranın belediyenin mülkü olduğunu sanıyordum! Yandaki park da dahil burası Vakıfların. İşlemleri bir bir yapabilmemiz için altyapının yapılması lazım, bu da bize ait değil, siz bu altyapıyı kendi imkanlarınızla mı yaptırırsınız, yoksa birileriyle mi yaptırırsınız, bunu çözdükten sonra buranın zeminin biz çok güzel yaparız. Işıklandırma ile ilgili şehri nasıl ışıklandırıyoruz, o firmayı gönderirim buranın aydınlık olacak haline getiririz. Tuvalet yapılır, sorun yok. Giriş çıkış kesinlikle olması gerekiyor. Çöp toplama, temizlik imandan gelir. Çöp poşetleri alacaksınız, çöpünüzü içerisine koyacaksınız, araç geldiğinde teslim edeceksiniz, bu sorun da böyle çözülür” diye konuştu.

ALTYAPI İÇİN HATSU’YA RİCA EDERİM

HATSU’ya ait 20 noktadan feyezan kanalına kanalizasyon deşarj edildiğini, yetkililere defalarca ilettiklerini belirten Milletvekili Özel de “Hizmet nereden alınır? Parayı ödediğin yerden alınır. Sizin ödediğiniz faturayı bir inceleyin, su bedeli, yapı bedeli, atık su bedeli yazıyor. Demek ki Hatsu bu paraları sizden toplayıp size sağlıklı güvenli su getirecek bir, bu suyu kullanmanızdan dolayı oluşacak atık suyu güvenli bir yere götürecek, orada arıtacak doğaya zarar vermeyecek şekilde kullanacak. Hatsu gelmiyor vekilim gel sen yap; yapamam! Ben büyükşehir belediyesine talimat veremem. Benim talimat yetkim yok iyi ki de yok! Eğer olsa demokrasi tıkanırdı. Biz rica ederiz, bir İskenderunlu kardeşiniz olarak rica edeceğim. İskenderun’da ekmek kazanan esnaf kardeşlerimiz için rica edeceğim” şeklinde konuştu.

“HATSU İLE PROBLEMİ OLAN MAHALLE PROTESTO EDİP HAKKINI ARASIN!”

Milletvekili Abdulkadir Özel, vatandaşı da HATSU yetkililerini de uyararak “Feyezan kanalı projesi başladığında kanala deşarj edilen pis suları tıkayacağız, kanala akmaması için. Hangi mahalleden patlarsa da ilgili muhtarımız, mahallesinin problemini HATSU’nun önüne mahalleliyi götürüp, protesto ederek hakkını arasın!” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER