Pazartesi, Nisan 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“Psikolojik danışmaya gelenler, normal insanlardır”

“Psikolojik danışmaya gelenler, normal insanlardır”

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde (MKÜ), geçtiğimiz hafta sonunda, konuşmacısı TED Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nilüfer Voltan Acar olan etkinliğe çok sayıda Psikolojik Danışman Adayı katıldı. Prof. Dr. Acar, psikolojik danışmaya gelen insanların normal insanlar olduklarını kaydederken, “Psikolojik danışma, bir koruyucu ruh sağlığı ve önleyici ruh sağlığı hizmetidir. Örneğin, ergenlik çağı ya da emekli olmuş biri yaşadığı sürece adapte olabilmek için psikolojik danışmaya ihtiyaç duyabilir” açıklaması yaptı.
Mustafa Kemal Üniversitesi PDR Topluluğu ve Hatay Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin davetlisi olarak Hatay’a gelen ve “Psikolojik Danışmada Gestalt Temelli Teknikler” konulu bir konferans düzenlenyen TED Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilüfer Havva Voltan Acar’ın sunumuna; Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Veysel Eren, Prof. Dr. Mehmet Kılınç, Prof. Dr. Yusuf Önlen, İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri, akademisyenler, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
-EĞİTİMDE KALİTE SORUNU-
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sezai Demir ve Hatay Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Seyhan Yılmaz’ın yapmış oldukları konuşmaların ardından bir konuşmaya yapan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, şunları söyledi:
“Bizim için en önemli olan şey, vatana hizmet ve işini en iyi yapan kimse… Öğrencilere tavsiyede bulunmak istiyorum… Derslere iyi çalışmak lazım. Kaliteyi arttırmak lazım. Eğitimde ülkemizin en önemli sorunu, kalite yönünden dünya standartlarının altında kalmasıdır. Nicelik olarak değil nitelik olarak sayıyı arttırmamız gerekiyor. Bu noktada hem öğrencilerimize hem de onları yetiştiren hocalarımıza büyük sorumluluk düşüyor. Üniversitemizde bu sorumluluk bilincini gördüğüm için hepinize teşekkür ediyorum.”
-UZMANINDAN TAVSİYE-
Rektör Hasan Kaya’dan sonra kürsüye gelen Nilüfer Havva Voltan Acar ise özetle şu mesajları verdi:
“Psikolojik danışma, genellikle kendimizi tanıma fırsatı bulduğumuz ve farkındalıklarımızın arttığı bir süreçtir. Psikolojik danışmaya gelenler normal insanlardır. Psikolojik danışma, bir koruyucu ruh sağlığı ve önleyici ruh sağlığı hizmetidir. Örneğin, ergenlik çağı ya da emekli olmuş biri, yaşadığı sürece adapte olabilmek için psikolojik danışmaya ihtiyaç duyabilir. Özellikle de psikolojik danışman olacakların böyle bir süreçten geçmeleri gerekir. Kendilerini daha iyi tanıma ve farkındalıklarını artırmak için bu gereklidir.”
Gönüllü danışanlara dayalı olarak psikolojik danışma yapan Voltan Acar, sahneye çıkardığı gönüllü danışanlar üzerinden örnekler sergiledi. Voltan Acar, izleyicilerden gelen soruları da cevap-layarak konferansı tamamladı. –

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER