Pazartesi, Mayıs 13, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunRektör Depci Etkinliklere Katıldı

Rektör Depci Etkinliklere Katıldı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, Türk askerinin Hatay’a İskenderun üzerinden girişinin 84. yıl dönümü düzenlenen çelenk sunma törenine katıldı.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, Kahraman Ordumuzun 5 Temmuz 1938 tarihinde İskenderun’a girişinin ve bağımsızlık mücadelemizin zaferle taçlandırılmasının 84’ncü yıl dönümü için düzenlenen çelenk sunma törenine katıldı. Çelenk sunma törenine Hatay Milletvekili Suzan Şahin, İskenderun Kaymakam V. Dr. Polat Kara, 39’uncu Mknz.P.Tug.K. (Garnizon Komutanı) Tuğgeneral Hakan Tutucu, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, İskenderun Protokolü ve halk katıldı. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından çelenk sunulan program saygı duruşunda bulunulmasının akabinde İstiklal Marşı eşliğinde şanlı bayrağımızın göndere çekilmesi ile devam etti.

Törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İskenderun’un Kurtuluş Gününü ve Türk askerinin Hatay topraklarına İskenderun üzerinden girişinin 84. yıl dönümünü kutladı. Çelenk sunma töreninin ardından gün boyu ücretsiz ziyarete açık olacak İskenderun Deniz Müzesinde kurdele kesimi yapıldı ve müze ziyaret edildi.

Türk Askerinin İskenderun’a girişinin ve şehri düşman işgalinden kurtarışının kurtuluşunun 84. yıl dönümünü kutlayan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, “canları pahasına bu şanlı günü tarihe kazıyan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor;  bağımsızlık günümüzü kutluyorum.” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER